Nu degeaba Traistariu a crezut ca e tare ca pianul, sustinand ca are sapte octave (lucru imposibil la un cantaret, doar pianul are atatea octave). Duminica seara el a fost alesul.

Mihai Traistariu a cantat mai bine decat Akcent (oricum, baietii stiu doar cum sa tina microfonul), dar a fost mai slab, si la propriu, si la figurat, decat Linda. Italianca pe jumatate romanca a fost cea mai buna. Pacat ca nu ""sufera"" de popularitate, castigand punctaj doar de la juriul de specialitate. Romanii l-au ales, prin televoting, pe Mihai Traistariu pentru ca ii miroase gura a muzica usoara romaneasca. Astfel, cu ""Tornero"", duce Romania la Eurovision! A invatat mai intai sa piarda (de cinci ori!) pentru a castiga la final. A vrut atat de mult sa prinda acest tren, incat a trimis SMS la cei pe care-i are in memorie (in telefon), multumindu-le ca l-au votat in semifinala si rugandu-i s-o faca din nou, in finala. Ce tactica! Dar va pleca el la Atena! Spre dezamagirea gemenelor Indiggo, care au crezut ca vor castiga biletul pentru Eurovision, cu piesa compusa de Dieter Bohlen! Ce mai conta ca ""Be my boyfriend"" a lasat juriului (si nu numai) impresia ca Indiggo este copie indigo a gemenelor Cheeky.
DESPAGUBIRI. Inainte de a se termina televotingul, mama Modorcea a anuntat ca ziaristii de la Bild, aflati in Romania, vor chema Politia pentru a opri hotia televotingului. In ""camera verde"", mama si-a aparat puii cu inversunare, ajungand sa ceara si despagubiri firmei care s-a ocupat de televoting. Prima strigare, 100.000 de euro! ""Nu-i o suma cam mica pentru fetele dumneavoastra?"", a pus Maruta paie pe foc. ""Da, merita chiar mai mult!"", a raspuns, foarte serios, doamna Modorcea. Cand vor invata fetele sa piarda, atunci, intr-adevar, vor merita mai mult.
PERSEVERENTA. Pana atunci, e fair-play sa scriem cateva randuri si despre ceilalti concurenti. Maria Magdalena Danaila (orchestrata de Adrian Ordean) si Ioana Sihota (orchestrata de Mihai Ogasanu) sunt marile perdante din semifinale. Au avut compozitii reusite, dar romanii l-au votat pe Umberto Tomassi, intruchipat in Delia. Care a ajuns in finala, desi toata lumea comenta cat de prost s-a prezentat. Pana si Jasmine, fosta dansatoare din buric, a cantat mai bine decat Delia. Oricum, ""Costita"" Tomassi si-a vazut visul cu ochii: a aparut la TVR, unde manelistii au embargo!
Ce bine ca mai exista un Laurentiu Cazan! Cu ""I Believe in My Star"" le-a dat clasa concurentilor. Pacat ca a prins doar locul patru! Dar traim in Romania, iar profesionistii sunt trimisi la coada clasamentului. Si, parca in ciuda lor (si in fata onorabililor jurati Ionel Tudor si Titus Andrei ), Costi nu s-a putut abtine sa emita o improvizatie ad-hoc, pe ritm si limba de manea la moda: ""Cine e numarul unu? Mihai Traistariu!"" Suntem totusi norocosi. Traistariu pleaca la Atena, iar Akcent ramane acasa, sa mai invete sa faca vocalize. De s-ar intampla aceasta minune! Si mai vrem o minune! Traistariu sa obtina la Atena, la 20 mai, un punctaj mare cu parafraza in limba italiana a lui ""Let me try"" (ascultati cu atentie refrenul!). Oricare ar fi rezultatul, vom fi ingaduitori. Traistariu este doar un cantaret de trei octave si jumatate.

LISTA