Batalie pe viata si pe moarte pentru libertatea lui Ovidiu Tender. Dupa ore in sir de dezbateri la Tribunalul Bucuresti, procesul s-a amanat din nou pentru ca avocatii sa-si pregateasca apararea.

Tribunalul Bucuresti, ora 14.00. Ovidiu Tender s-a prezentat insotit de avocati pentru a se apara in fata propunerii Parchetului General de arestare preventiva pentru 30 de zile. La intrarea in sediul instantei, el s-a declarat pregatit sa faca fata procesului si a sustinut ferm ca dosarul sau nu este unul politic. Avocatul Marian Nazat s-a declarat insa ceva mai sceptic. El a dat de inteles ca propunerea facuta de procurori este exclusiv pentru imagine. ""Dupa o telerevolutie, avem acum teleprocese. TeleRomania ramane un apendice al telejustitiei"", a declarat Nazat.
""PAUZA"". Nici nu s-a intrat bine in sala de sedinta, ca procesul s-a suspendat, iar judecatorul s-a retras pentru a delibera asupra unei noi cereri de amanare facute de aparatorii lui Tender. Potrivit avocatilor, nu a existat timp pentru o studiere temeinica a celor 30 de volume din dosar trimise de procurori la in-stanta. Avocatii erau insa inarmati si cu alte exceptii de procedura care ar fi blocat judecarea pe fond a cererii de arestare. Una dintre ele se aseamana izbitor cu cea invocata saptamana trecuta in cazul lui Dinu Patriciu. Aparatorii au sustinut in fata judecatorului ca lui Tender nu i s-ar fi luat o declaratie de inculpat inainte de a se cere arestarea sa.
MOTIVE. De asemenea, avocatii au contestat si sustinerile Parchetului, potrivit carora Tender ar fi incercat sa influenteze un specialist care efectua o expertiza dispusa in cauza. Ei au sustinut ca interceptarile SRI in baza carora Parchetul, a invocat acest motiv de arestare nu ar fi legale. Instanta si partile au ascultat ieri interceptarile cu pricina. Mai mult, avocatii au sustinut ca Tender nu ar fi avut de ce sa-l influenteze pe expert, deoarece expertiza cu pricina nu il viza. Vineri,
24 februarie, procurorii au cerut inlocuirea masurii de interdictie de a parasi tara cu arestul preventiv. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.
Dupa patru ore de dezbateri, judecatorul a dispus amanarea procesului pana joi la ora 14, acceptand astfel cererea avocatilor de a-si pregati apararea.

SI MARIAN IANCU AUDIAT