Zice poporul ca omul cu secretie mai mare a glandei tiroide, deci hipertiroidie, este mai destept decat altii. Hipertiroidianul poate este mai iute in gandire, are reactii mai rapide, si in unele situatii este mai destept. Dar el poate trece dint
Zice poporul ca omul cu secretie mai mare a glandei tiroide, deci hipertiroidie, este mai destept decat altii.

Hipertiroidianul poate este mai iute in gandire, are reactii mai rapide, si in unele situatii este mai destept. Dar el poate trece dintr-o stare de agitatie, are o fire mai iritabila si exista pericolul sa devina un om imprastiat care nu finalizeaza ce a inceput. Metabolismul lui este mai accelerat, inima ii bate mai repede si este ceva mai slab. Asistent univ. dr. Monica Gheorghiu, medic primar endocrinolog la Institutul de Endocrinologie Parhon, explica hipertiroidia. Plusul de secretie al tiroidei e generat de boala Basedow si chiar gusa cu noduli face ca tiroida sa secrete in plus hormoni scapand din control. In cazul secretiei tiroidiene in surplus se blocheaza tiroida cu medicamente si in 40% dintre cazuri se vindeca hipertiroidia, dar procesul autoimun merge mai departe. Tocmai de aceea in hipertiroidie solutia este chirurgia, care scoate aproape toata glanda tiroida urmand un tratament cu iod radioactiv. Acestea fiind solutii radicale, hipertiroidia se rezolva aproape in totalitate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.