Alesi locali - PIN face apel la Basescu PIN ii cere presedintelui Traian Basescu sa nu promulge Legea de modificare a Statutului alesilor locali. Deputatul Lavinia Sandru considera ca modificarea adusa Legii privind Statutul alesilor locali, referit
Alesi locali - PIN face apel la Basescu
PIN ii cere presedintelui Traian Basescu sa nu promulge Legea de modificare a Statutului alesilor locali. Deputatul Lavinia Sandru considera ca modificarea adusa Legii privind Statutul alesilor locali, referitoare la viceprimari si consilierii locali si judeteni, este atat neconstitutionala, cat si de natura sa genereze abuzuri din partea partidelor politice. Potrivit proiectului de lege adoptat de Senat, mandatul acestora inceteaza in momentul pierderii calitatii de membru al partidului pe listele caruia au fost alesi, ori Constitutia prevede ca, avand calitatea de alesi, orice mandat imperativ este nul.
Privilegii - Boc propune ""referendum""
Liderul PD, Emil Boc, cere liderilor partidelor parlamentare sa se pronunte clar, prin ""da"" sau ""nu"", in privinta privilegiilor cuprinse in statutul parlamentarilor. Boc a declarat ieri ca adreseaza aceasta solicitare pentru ca doreste sa existe un acord al clasei politice pentru eliminarea din acest statut a prevederilor care consacra privilegiile pentru parlamentari: ""Este vorba despre pensiile parlamentarilor si de indemnizatia de somaj. Ar fi ideal sa existe un consens al liderilor partidelor parlamentare pentru eliminarea acestor prevederi"".
Cezar Preda - Scuze cu rezerve pentru Atanasiu

Vicele PD Cezar Preda isi cere scuze pentru afirmatiile cu caracter personal facute la adresa ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, insa sustine ca are ""rezerve in ceea ce priveste solicitarea de scuze publice in legatura cu scurgerile de informatii militare secrete de la MApN"". ""De ce sa fie ziaristul vinovat ca se fura informatii din minister? Eu nu vreau sa ma cert cu liberalii acum, dar eu vreau sa va spun ca m-as fi suit pe ministrul Apararii. El n-are nici o problema. Nevasta tanara... N-am vazut atata indolenta"", afirma vineri Preda, declaratii pentru care Atanasiu i-a cerut scuze.
Nastase - Perchezitia, discutata azi
Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor va discuta astazi solicitarea de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase, a declarat ieri vicepresedintele partidului, Mihai Tanasescu. El a mai spus ca, deocamdata, la nivelul conducerii partidului nu a fost stabilita nici o data pentru a fi luat in discutie cazul Nastase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.