Fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu (foto), a declarat ieri ca PSD propune ca ROMGAZ sa nu mai fie privatizata.

""ROMGAZ este o societate a statului cu multe rezerve de gaze naturale care poate sa contribuie in perioada urmatoare la echilibrarea intr-o oarecare masura a balantei energetice a Romaniei"", a explicat Tanasescu. El a precizat ca veniturile acumulate de aceasta companie, ca urmare a cresterii tarifelor in ultimul timp, se ridica la peste 10.000 de miliarde lei vechi si acestea ar putea fi folosite intr-un program special pentru eficientizarea consumului de energie electrica. ""Acest lucru poate sa fie, de exemplu, izolarea termica a blocurilor... Putem sa constituim un program national in asa fel incat, prin folosirea acestor surse, pierderile de energie sa fie eliminate"", a spus Tanasescu.
El a aratat ca este nevoie de elaborarea unei strategii de reducere a dependentei energetice a Romaniei. ""Cred ca, in al douasprezecea ceas, aceasta strategie nationala sa fie elaborata astfel incat ea sa poata fi sustinuta, indiferent de ce guvern este la putere, pentru ca Romania anilor care urmeaza sa fie o tara care depinde din ce in ce mai putin de resursele pe care le importa"", a declarat Tanasescu. (Lavinia Dimancea)