Regizor si scenarist
Varsta: 47 de ani 1980: Se stabileste la Paris unde urmeaza cursurile IDHEC pana in 1983 Filmografie: ""Trahir"" (1992), ""Trenul vietii"" (1998) - film premiat la festivalurile de la Sundance si Venetia Regizorul s
Regizor si scenarist
Varsta: 47 de ani 1980: Se stabileste la Paris unde urmeaza cursurile IDHEC pana in 1983 Filmografie: ""Trahir"" (1992), ""Trenul vietii"" (1998) - film premiat la festivalurile de la Sundance si Venetia Regizorul si scenaristul francez de origine romana Radu Mihaileanu a castigat sambata seara, la Paris, Premiul C...sar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul ""Va, vis et deviens"" (""Traieste!""). Acest premiu a fost impartit cu scenaristul Alain-Michel Blanc. ""Traieste!"" spune povestea reala a unor refugiati etiopieni care iau drumul Sudanului la mijlocul anilor a€™80. Multi dintre acestia sunt evrei, iar Israelul decide sa-i salveze. Cu sprijinul SUA, o vasta actiune este organizata, dar unii refugiati pier pe drum. Lungmetrajul vorbeste astfel despre integrare, rasism, apartenenta la o alta cultura. Anul trecut, filmul lui Mihaileanu a obtinut, printre altele, trei distinctii la Berlinala si Lebada de Aur pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu la Festivalul de la Copenhaga. Pentru castigarea unui C...sar, considerat echivalentul francez al Oscarului, cu scenariul celui mai recent film al sau, Jurnalul National il declara pe Radu Mihaileanu ""Omul Zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.