Jurnalul National se afla pe primul loc in topul cotidianelor centrale, ca ziarul din care romanii afla cele mai multe informatii, releva un sondaj de opinie INSOMAR, realizat in perioada 16-21 februarie 2006. Astfel, 17% dintre intervievati spun

Jurnalul National se afla pe primul loc in topul cotidianelor centrale, ca ziarul din care romanii afla cele mai multe informatii, releva un sondaj de opinie INSOMAR, realizat in perioada 16-21 februarie 2006.

Astfel, 17% dintre intervievati spun ca Jurnalul National le ofera cele mai multe informatii despre ce se intampla zilnic in tara si in lume, urmat de Libertatea - 14%, Evenimentul Zilei - 12%, Adevarul - 8%, Romania Libera - 5%, alt ziar national - 4%, Gandul - 4%, Ziua 2% si Realitatea Romaneasca - 1%. 33% dintre cei chestionati, mai releva sondajul, sustin ca isi culeg informatiile din ziarele locale. In ceea ce priveste televiziunile, 25% dintre respondenti spun ca afla cele mai multe informatii de la Pro TV, pe locul al doilea situandu-se Antena 1 - 22%, urmata de TVR - 21% si Realitatea TV - 18%. Totodata, sondajul INSOMAR prezinta, pe langa evolutia increderii electoratului in personalitatile politice/ institutii si nivelul de satisfactie fata de activitatea Guvernului si Presedintiei, si modul cum au fost percepute doua din evenimentele care au tinut cap de afis in ultimele saptamani: asumarea raspunderii Guvernului pe pachetul de legi privind reforma sanatatii si modul de functionare a DNA si activitatea acestei institutii.
NICOLAESCU, TAXAT. 77% dintre romani sustin ca pachetul de legi promovat de ministrul Eugen Nicolaescu nu va duce la o imbunatatire reala a sistemului de sanatate. 44% spun ca pachetul va contribui ""in mica masura"" la imbunatatirea situatiei din sectorul sanitar, 33% ""in foarte mica masura sau deloc"" si doar 4% sustin ""in foarte mare masura"", iar 20% ""in mare masura"". Pe de alta parte, increderea populatiei in ministrul Nicolaescu scade, el fiind cotat cu 22% fata de 25% in decembrie-ianuarie. 30% dintre intervievati spun ca au ""destul de putina incredere"" in ministrul liberal, 36% ""foarte putina"", 21% ""destul de multa"" si 1% ""foarte multa"". 8% nu il cunosc pe ministrul Sanatatii.
DNA SI CORUPTIA. Legat de actiunile DNA privind deschiderea unor dosare penale unor personalitati care au ocupat functii importante in stat, mai mult de jumatate dintre cei chestionati - 67% - considera ca aceste actiuni au la baza fapte concrete de coruptie. Doar 33% sustin ca dosarele sunt deschise la comanda politica. La intrebarea cine ar trebui sa numeasca seful DNA, precizandu-se faptul ca acesta a fost unul din motivele pentru care Senatul nu a votat ordonanta, 31% cred ca el trebuie numit de presedintele tarii, 27% - CSM, 23% - ministrul Justitiei, 18% - Parlamentul Romaniei si 2% - altcineva. Intrebati daca exista situatii in care SRI intercepteaza abuziv telefoane private, 52% din cei chestionati spun ca uneori sunt astfel de situatii, 25% ca acestea sunt frecvente, iar 23% ca nu exista astfel de situatii.
INCREDERE. Pe primul loc in topul personalitatilor politice in care romanii au cea mai mare incredere se afla in continuare presedintele Traian Basescu cu 61%, mai mult cu 2% fata de decembrie-ianuarie, urmat de Theodor Stolojan - 51% (in crestere cu 10%), Mona Musca - 50% (in scadere cu 8%), Mircea Geoana - 39% (in crestere cu 1%), Emil Boc - 36% (in crestere cu 6%), Calin Popescu Tariceanu - 35% (in crestere cu 5%), George Becali - 25%, Ion Iliescu - 25% (in crestere cu 2%), CV Tudor - 23% (in scadere cu 4%) si Adrian Nastase - 20%, procent nemodificat. Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1.170 de persoane, cu o marja de eroare maxima admisa de 2,8%.

Care este ziarul din care aflati
cele mai multe informatii?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.