Un tanar din comuna doljeana Cetate - unde focarul de gripa aviara la pasari nu a fost inchis - a fost transferat aseara la Institutul ""Matei Bals"" din Bucuresti, cu dureri puternice de cap si in gat, el fiind supus si testelor pentru depistare
Un tanar din comuna doljeana Cetate - unde focarul de gripa aviara la pasari nu a fost inchis - a fost transferat aseara la Institutul ""Matei Bals"" din Bucuresti, cu dureri puternice de cap si in gat, el fiind supus si testelor pentru depistarea gripei aviare.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, directorul institutului, a declarat ca barbatul nu prezinta si tulburari respiratorii, simptom obligatoriu in cazul celor care au contractat virusul gripei aviare. Pentru ca locuieste intr-o localitate in care focarul de gripa aviara nu a fost stins, autoritatile au luat decizia de a-l transporta pe pacient la institutul ""Matei Bals"" din Bucuresti - singura unitate din tara pregatita sa intervina in cazul suspiciunilor si chiar a cazurilor de gripa aviara la om. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.