Principalele asociatii de editori au convenit in principiu, in urma unei intalniri organizate la sediul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), infiintarea unei societati in care sa fie reprezentate toate asociatiile de profil si care sa se ocupe de
Principalele asociatii de editori au convenit in principiu, in urma unei intalniri organizate la sediul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), infiintarea unei societati in care sa fie reprezentate toate asociatiile de profil si care sa se ocupe de organizarea targului de carte din vara.

Dupa trei ore de discutii aprinse si multiple propuneri, Asociatia Editorilor din Romania (AER), Societatea Editorilor din Romania (SER), Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER), Asociatia Editurilor cu Profil Pedagogic si Cultural (AEPC), Asociatia Cartea Scolara (ACS) au parut sa cada de acord asupra infiintarii unei societati de tip Casa Cartii, care sa desemneze un board de organizare a salonului de la Romexpo, intre 13 si 18 iunie. ""Targul va avea loc in coordonatele AER-ului si va fi organizat de o societate a targului creata din personalitatea asociatiilor. (....) Aceasta societate poate sa beneficieze si de subventia de la Ministerul Culturii, pentru inchirierea spatiului"", a spus la un moment dat Gabriel Liiceanu, presedintele AER, in concordanta cu parerile celorlalte asociatii, care au parut ca ar accepta o astfel de structura. Potrivit lui Mihai Oroveanu, directorul Artexpo, organizatorul din anii anteriori al Targului Bookarest, peste tot in lume exista astfel de Case ale Cartii. Totusi, el e de parere ca infiintarea unei asemenea organizatii ar fi potrivita pentru editiile viitoare ale targului, in momentul de fata nemaiexistand timpul necesar pentru crearea acestei structuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.