Un alt focar de gripa aviara, al saselea, a fost descoperit in localitatea constanteana Topalu, localitate situata pe malul Dunarii, la circa 30 de kilometri de Cernavoda. Un localnic a anuntat ca cinci gaini din 20 pe care le creste in gospodari
Un alt focar de gripa aviara, al saselea, a fost descoperit in localitatea constanteana Topalu, localitate situata pe malul Dunarii, la circa 30 de kilometri de Cernavoda.

Un localnic a anuntat ca cinci gaini din 20 pe care le creste in gospodarie au murit. Specialistii Directiei Sanitar-Veterinare din Constanta, dar si cei din Bucuresti au confirmat faptul ca cele cinci pasari moarte au virusul H5. Pana la venirea testelor care sa confirme daca gainile au virusul inalt patogen, comuna este in carantina. In localitatea Topalu sunt 600 de gospodarii si aproximativ 15.000 de pasari si va incepe si vaccinarea localnicilor. In judetul Constanta mai sunt focare la Topraisar, Ostrov, Tuzla, Vlahii si Navodari. (Emilia Sava)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.