PC a cerut ieri demisia lui Sebastian Bodu (foto) din fruntea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) ""ca un gest de onoare"", deoarece considera iresponsabile declaratiile acestuia referitoare la impozitarea cu 16% a averilor care nu pot
PC a cerut ieri demisia lui Sebastian Bodu (foto) din fruntea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) ""ca un gest de onoare"", deoarece considera iresponsabile declaratiile acestuia referitoare la impozitarea cu 16% a averilor care nu pot fi justificate legal.

""Impozitarea acestor averi ar incuraja evaziunea fiscala. Solutia pentru ca acest flagel infractional sa dispara este confiscarea averilor care nu pot fi justificate legal, asa cum am propus noi in proiectul nostru legislativ cunoscut ca legea Voiculescu si pentru care am strans peste 600.000 de semnaturi de la populatie"", a precizat senatorul conservator Sabin Cutas. La randul sau, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a aratat ca propunerea ANAF cu privire la averile ilicite ""este alandala si invita la evaziune fiscala pentru ca, in cazul in care vor fi prinsi, celor care fura de la stat li se vor impozita cu doar 16% averile facute in acest mod, fara a primi alta pedeapsa"".Daca seful ANAF nu isi da demisia, conservatorii vor pune in discutie acest subiect in cadrul Coalitiei.
REDUCEREA TVA. Bogdan Ciuca a mai declarat ca reprezentantii PC ""sunt suparati si revoltati"" de hotararea Guvernului de a reduce TVA ""la branzeturile si vinurile fine, la oglinzi retrovizoare, bibilici si strunguri"", in conditiile in care nu s-au gasit resurse bugetare pentru reducerea TVA la alimentele de baza, asa cum au propus parlamentarii PC. ""Pentru categoriile defavorizate, cum este cea a pensionarilor, ar fi foarte important sa plateasca 10.000 de lei mai putin la paine, lapte sau ulei. In foarte multe tari ale UE exista astfel de practici pe care populatia de la noi le doreste si la care Romania ar trebui sa se alinieze"", a spus Ciuca. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.