Sunt copii care se tem de clovni. Sunt si oameni mari carora le este frica de clovni. Sufera de ""coulrophobia"". Mai pe romaneste: ""clovnofobie"".

Persoanele care nu-i suporta pe clovni isi impartasesc temerile si experientele pe site-ul www.ihateclowns.net. ""Am 13 ani. Nu vreau sa le fac nimic rau colvnilor, dar pur si simplu
nu-mi plac. Ma sperie, da? Sunt infioratori"", e unul din mesajele postate pe forumul acestui site. ""Verile sunt ingrozitoare din cauza caravanei circului care trece prin orasul nostru. A trebuit sa-mi schimb traseul, numai pentru a evita zecile de afise cu clovni lipite pe toti peretii si pe toate vitrinele magazinelor. Da, sunt clovnofobic.""
Pentru unii copii, o simpla fotografie cu mastile circului e suficienta. Sufera un atac de panica. ""Imi imaginez ca iese din imagine si vine spre mine."" Ingrozitor, nu? Copilul unei prietene a avut cosmaruri timp de cateva luni dupa ce un clovn si-a dat toata silinta sa-l ""amuze"" pe micut, razand isteric, tipand din cand in cand si scrasnind din dintii galbeni, in contrast cu vopseaua alba ca varul de pe fata lui. Se pare ca tocmai acel ras fals, prefacut, fortat al clovnilor irita. Psihologii sunt de parere ca teama rezida in faptul ca starile clovnilor sunt imposibil de ""citit"". Din cauza mastilor pictate, lumea (si printre cei afectati se numara rapperul Puff Daddy si actorul Johnny Depp) nu poate percepe adevaratele lor sentimente. Clovnii creeaza asadar o stare de disconfort.