La rugamintea copilului de a-i spune o poveste inainte de culcare, multi dintre noi apelam la solutiile tehnicii: punem un CD si il lasam sa-si faca treaba. ""Mami sau tati, spuneti-mi o poveste!"" poate fi modul prin care copilul dvs. va cere sa

La rugamintea copilului de a-i spune o poveste inainte de culcare, multi dintre noi apelam la solutiile tehnicii: punem un CD si il lasam sa-si faca treaba.

""Mami sau tati, spuneti-mi o poveste!"" poate fi modul prin care copilul dvs. va cere sa-i acordati atentie. Dupa o zi in care v-a vazut prea putin, copilul are nevoie ca pentru cateva momente sa va aiba partener de expeditie in imaginar pe dumneavoastra, persoana cea mai importanta din viata lui. Nevoia de poveste spusa la culcare este o nevoie afectiva, povestea insasi este o creatie ce izvoraste si alimenteaza latura afectiva, emotionala, sensibila si nu pe cea logica si rationala.
(Psiholog Ana Bogdea)

Scrie-ne ce nu-i place, ce-i place odorului tau si trimite-ne o poza
cu el la lumea.copiilor@jurnalul.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.