Cariera sa actoriceasca se leaga in mod special de scena Teatrului ""Nottara"", pe care a urcat pentru prima oara in urma cu aproape 40 de ani. A fost momentul in care ""elevul"" isi intalnea modelul: Horia Lovinescu, atunci director al teatrului.
Cariera sa actoriceasca se leaga in mod special de scena Teatrului ""Nottara"", pe care a urcat pentru prima oara in urma cu aproape 40 de ani. A fost momentul in care ""elevul"" isi intalnea modelul: Horia Lovinescu, atunci director al teatrului. Maestrul Alexandru Repan implineste maine 66 de ani. ""Teatrul este hobbyul meu, meseria mea e viata""
""Primesc noul an din viata mea ca pe toti ceilalti 60 pe care i-am constientizat pana acum. E o zi plina. Dimineata sarbatoresc la radio, iar seara am spectacol. Dupa spectacol am sa beau un pahar cu vin cu prietenii. In meseria mea am cu totul si cu totul alte senzatii decat aceea a trecerii anilor. Senzatiile sunt foarte importante in meseria pe care o fac, dar nu batranetea e cea care ma preocupa deocamdata. Ma impac foarte bine cu varsta pe care o am. Genunchii ma mai supara... dar cu mintea si cu sufletul, cu ceea ce este mai important ma descurc. Cea mai mare satisfactie pe plan personal sunt cei doi copii ai mei, baietii mei (Alexandru de 11 ani si Matei de 9 ani). Ei reprezinta si cadoul cel mai de pret. Putem zice ca cel mai frumos cadou primit vreodata mi l-a facut barza. Faptul ca joc teatru de ziua mea si ca inca mai sunt in stare sa joc este cea mai mare satisfactie pe plan profesional. Am, ca orice om, multe regrete... am vazut atatea femei frumoase pe strada, pe care nu le-am mai vazut niciodata, au trecut atatea roluri pe langa mine, pe care nu le-am jucat si cateva pe care le-am jucat prost. Mama mea a fost cea care mi-a indrumat pasii in viata, iar Horia Lovinescu a fost modelul meu in cariera. Teatrul este hobbyul meu, meseria mea e viata. Sa fiu sanatos este tot ce-mi doresc de-acum. Printre proiectele mele de viitor se numara piese de teatru, filme, putin televiziune, putin radio si multa dragoste. In curand o sa am o premiera in regia mea, care se numeste «Petrecere intr-un pian cu coada», o piesa scrisa de Mihai Ispirescu. Muzica este facuta de George Marcu, iar in piesa joaca foarte multi actori importanti: Camelia Zorlescu, Stefan Radof, Rares Stoica, Andreea Macelaru-Sofron, Jojo (n.r. - Catalina Ionescu), Ion Haiduc... si eu, bineinteles. La 16 martie va avea loc aceasta premiera la Teatrul Nottara.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.