Deputatul PSD Alin Teodorescu a declarat ieri ca inainte de a ajunge cancelar la Guvern i s-a dat o lista cu 40 de cazuri de coruptie in care erau implicati deopotriva oameni politici de la toate partidele si oameni de afaceri. Numele celor impli
Deputatul PSD Alin Teodorescu a declarat ieri ca inainte de a ajunge cancelar la Guvern i s-a dat o lista cu 40 de cazuri de coruptie in care erau implicati deopotriva oameni politici de la toate partidele si oameni de afaceri.

Numele celor implicati in aceste cazuri de coruptie i-au parvenit de la ""diverse surse din afara"". ""E impropriu sa se vorbeasca de o lista. Inainte sa intru in Guvern mi se spuneau tot felul de nume a caror notorietate era foarte mare pentru ca aparusera in presa romaneasca. Ni se dadeau aceste nume ca o proba ca justitia nu functioneaza. Din acest motiv capitolul de negociere JAI a fost cel mai greu de inchis.
S-a inchis de fapt ultimul, in decembrie 2004, alaturi de capitolul Concurenta. Problema pe care o vad eu acum e ca pe langa suspiciunea de coruptie se platesc si polite politice. Riscul e ca puterea judecatoreasca, oricum abia in curs de creare ca putere independenta in stat, sa fie oprita din procesul ei de evolutie si utilizata din nou ca instrument politic. Nici conducerea executiva, nici procesul legislativ, nici aplicarea legii nu se fac la televizor. Actuala coalitie a cazut in capcana Conventiei Democratice care ne-a aratat niste oameni presupusi corupti care apoi au castigat procese impotriva statului roman"", ne-a declarat deputatul PSD. (Gabriela Antoniu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.