O noua premiera pentru justitia romaneasca a avut loc ieri la Judecatoria Sectorului 3. Magistratii au fost pusi in situatia de a cantari asupra vinovatiei cainelui Boschito, cel care se presupune ca l-a muscat mortal pe cetateanul japonez Hajime Hori.

Paula Iacob, angajata ca aparator de fundatia ""Cutu-cutu"", a cerut instantei sa se verifice daca dintii cainelui acuzat, Boschito, lasa o urma identica cu cele descoperite pe piciorul japonezului decedat. Ea a mai precizat ca ""nu apara un caine, ci o fundatie pentru drepturile animalelor"", dar a solicitat totusi un psiholog pentru caine. Avocata sustine ca vinovat de moartea japonezului nu ar fi Boschito, ci o catelusa pe nume Coco.
CONSIDERATII. Presedinta asociatiei ""Bruno Pet"" din Suceava, Eugenia Ies, a insistat ca Boschito sa fie pastrat in viata pana la elucidarea imprejurarilor si gasirea vinovatului. Ea a declarat ca ""tot acest circ a avut ca scop exterminarea cainelui"" si ca ""s-a cautat un vinovat pentru a se declansa acest canicid"".
Din partea Fundatiei ""Cutu-cutu"", presedinta Marcela Lungu a solicitat judecatorilor sa ceara o expertiza medicala a corpului victimei pentru a se stabili clar daca japonezul a murit de infarct sau din cauza hemoragiei cauzate de muscatura cainelui.
Lungu nu crede ca Boschito ar fi vinovat, intrucat tremura si are ""un aspect speriat"". (Magda Colgiu, Violeta Fotache)