Fiul fostului consilier prezidential Dan Iosif a fost condamnat pentru trafic si consum de droguri de mare risc. Pentru ca a colaborat cu anchetatorii, Dan Eduard Mihai (foto), poreclit ""Cristos"", a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare
Fiul fostului consilier prezidential Dan Iosif a fost condamnat pentru trafic si consum de droguri de mare risc.

Pentru ca a colaborat cu anchetatorii, Dan Eduard Mihai (foto), poreclit ""Cristos"", a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, in timp ce ceilalti zece parteneri de dosar au primit pedepse cuprinse intre sapte si zece ani de inchisoare. Ei pot face apel impotriva acestei condamnari.
Conform acuzarii, in perioada 2001-2004, cei 11 inculpati au organizat si finantat impreuna cu cetateni nigerieni rezidenti in tari din Europa o retea de trafic de droguri de mare risc, 26 dintre membrii gruparii fiind arestati in mai multe state ale lumii, precum Pakistan, Nepal, Venezuela, Ecuador, Olanda, Italia, Spania si Portugalia. Reteaua a livrat pe piata europeana in numai doi ani peste 400 de kilograme de cocaina si heroina.
Cei 11 inculpati din Romania au detinut si transportat peste 100 de kilograme de droguri de mare risc, cumparate din tari din America de Sud si Asia, pentru a fi vandute in Europa Centrala. (V.F.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.