Ministrii Justitiei din cele 25 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat ieri directiva cu privire la stocarea unei serii de informatii provenind din convorbirile telefonice sau prin Internet. Directiva urmeaza sa fie o arma in lupta impotriva
Ministrii Justitiei din cele 25 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat ieri directiva cu privire la stocarea unei serii de informatii provenind din convorbirile telefonice sau prin Internet. Directiva urmeaza sa fie o arma in lupta impotriva crimei organizate si a terorismului. Astfel, operatorii de pe tot teritoriul Uniunii Europene trebuie sa pastreze date cum ar fi expeditorul, destinatarul, ora unei comunicatii, durata sau locul de unde a fost initiata. Continutul convorbirilor sau al mesajelor nu intra sub incidenta prevederii europene. Stocarea se va face pe durate cuprinse intre 6 si 24 de luni.
PREVEDERI NATIONALE. Multe state membre dispuneau deja de o legislatie nationala in acest sens. Este cazul Olandei, Frantei sau Italiei, numai ca perioada de pastrare a datelor variaza de la 3 luni la
4 ani. Acolo unde legislatia nationala prevede o pastrare mai indelungata decat cea prevazuta de UE, ea ramane in vigoare. Tari precum Germania si Finlanda nu aveau legi care sa le permita astfel de interventii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.