Luni, 20 februarie 2006, presedintele Romaniei a participat la sedinta de bilant a Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie si Casatie. Potrivit traditiei, domnia sa a tinut un discurs procurorilor prezenti. O simpla coincidenta a facut c
Luni, 20 februarie 2006, presedintele Romaniei a participat la sedinta de bilant a Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie si Casatie. Potrivit traditiei, domnia sa a tinut un discurs procurorilor prezenti.
O simpla coincidenta a facut ca sedinta de bilant sa aiba loc dupa sau in paralel cu unele fapte publice in care au fost implicati procurori din Parchetul General si de la DNA:
Joi seara, Tribunalul Bucuresti a respins cererea Parchetului General de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru cunoscutul om de afaceri si politician Dinu Patriciu. Motivul? Grave greseli de procedura comise de procurori. Atat de grave, dar mai ales atat de elementare, ca respectivii lucratori la ditamai Parchetul General ar fi cazut cu brio la examenul din anul intai la una dintre numeroasele facultati de Drept privat din Romania.
Procurorii Parchetului General au purces in aceste zile la o ancheta penala de evidenta nota stalinista. Domnii respectivi au inceput sa aresteze in dreapta si in stanga, de-a valma, pentru ca apoi tot ei sa ceara eliberarea, sa cheme la Parchet jurnalisti si directori de gazeta, sa faca perchezitii. De ce? Ne-a raspuns un Comunicat al Parchetului General. Pentru a afla cine si cum a copiat si scos dintr-o unitate militara romaneasca un CD cu informatii secrete. Un lucru pe care, in orice tara din lume, Serviciul Secret al Armatei l-ar fi rezolvat in doi timpi si trei miscari. Fara taraboi, evident. Distinsul judecator Ion Pavelescu imi spunea ca anchetatorul securist din cazul Nicolae Noica ii spunea filozofului in timp ce-i administra pumni zdraveni: ""Ticalosule, ancheta te demasca!"". Nu prea diferit au procedat procurorii Romaniei asa-zis democratice in cazul scurgerii de informatii militare. Au purces la arestari, perchezitii si convocari de-a valma, fara a avea o singura proba de vinovatie. Au socotit insa, ca si bravii lor inaintasi, securistii, ca vor afla prin ancheta cine si cum a copiat CD-ul. Recent s-a infiintat la Bucuresti un Institut avand menirea de a-i descoperi si trage la raspundere pe cei care au comis abuzuri in perioada comunista. Pentru a incepe cu ceva, nu cred ca distinsilor cercetatori condusi de Marius Oprea le trebuie sa scotoceasca prin arhive. E suficient sa mearga pana la Parchetul condus de Ilie Botos!
Luni dimineata, procurorii DNA au purces la o descindere in forta la blocul in care locuieste Adrian Nastase. Pentru a face perchezitii nu la presedintele Camerei Deputatilor, ci la vecinii sai. Vecini care nu sunt, in dosarul Zambaccian, nici macar martori. Motivul? Pentru a gasi probe impotriva lui Adrian Nastase. Si cum nu au gasit, e de asteptat ca oamenii lui Daniel Morar sa treaca la perchezitionarea tuturor bucurestenilor. Nu de alta, dar intr-un fel toti bucurestenii sunt vecini cu Adrian Nastase.
Sunt doar cateva din incredibilele abuzuri ale Parchetului General si ale DNA, institutii care si-au regasit cu o placere indescriptibila vocatia Procuraturii de pe vremea Anei Pauker. Traian Basescu e intamplator presedintele Romaniei. In aceasta ipostaza, domnia sa are trecuta in fisa postului respectarea riguroasa a statului de drept. Din placere bolsevica sau din prostie, procurorii incalca azi, pe scara larga, cele mai elementare drepturi ale omului. Si daca astfel de abuzuri se petrec la Bucuresti si nu cu oricine, ci cu nume sonore ale tarii, e de inteles ce abuzuri incredibile se petrec in tara si cu simplii cetateni. Nu era normal ca seful statului sa-i critice in discursul sau pe procurori pentru astfel de abuzuri?
Era normal.
Numai ca n-a facut-o. I-a incurajat pe procurori sa mearga mai departe pe aceasta cale si, mult mai grav, i-a avertizat pe judecatori, singurii care mai pot corecta aberatiile procurorilor bolsevici, sa nu cumva sa respinga cererile Parchetului. De ce a facut-o?
Pentru ca, dupa lucratorii securisti de la Serviciile Secrete, dupa Politistii militieni, procurorii sunt rottweilerii lui Traian Basescu. Dependenti cu slujba de Monica Macovei si de Traian Basescu, procurorii musca. La ordin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.