Fratii Eugen si Nicu Mihailescu, baronii alcoolului din Craiova, au fost arestati ieri de Tribunalul Bucuresti, pentru acuzatia de frauda in valoare de 300 de miliarde de lei. Alaturi de cei doi a fost incarcerat si partenerul lor de afaceri, Dan S
Fratii Eugen si Nicu Mihailescu, baronii alcoolului din Craiova, au fost arestati ieri de Tribunalul Bucuresti, pentru acuzatia de frauda in valoare de 300 de miliarde de lei. Alaturi de cei doi a fost incarcerat si partenerul lor de
afaceri, Dan Stoica.


Judecatorii bucuresteni au considerat ieri ca in dosarul procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) exista suficiente indicii si probe care sa justifice arestarea preventiva a celor trei oameni de afaceri craioveni. De asemenea, alti doi cercetati in aceeasi cauza, Stela Baetica si David Vasile, au primit de la anchetatori interdictia de a parasi tara.
INCULPATI. Fratii Mihailescu, cunoscuti sub porecla ""Fratii Tuica"", a caror avere fusese estimata in 2003 la 11 milioane de dolari, sunt acum inculpati pentru inselaciune, spalare de bani, evaziune fiscala si returnare ilegala de TVA, prin care ar fi adus statului un prejudiciu de aproximativ 300 de miliarde de lei vechi. Ei ar fi savarsit aceste infractiuni prin intermediul societatilor comerciale administrate de Dan Stoica, Stela Baetica si David Vasile, care ar fi prezentat insitutiilor publice tranzactii fictive ale fabricii de melasa pe care fratii Mihailescu o detin in Calafat.
Cei cinci acuzati au fost ""saltati"" luni din Craiova si transportati la Bucuresti, in baza unor mandate de aducere. Nu insa inainte ca domiciliile fratilor Mihailescu sa fie perchezitionate. Audierile lor de la Parchetul General
s-au terminat luni noaptea, in jurul orei 00:00. Atunci, trei dintre ei au fost dusi direct in celula, deoarece primisera de la procurori ordonante de retinere.
ANTECEDENT. Eugen Mihailescu nu se afla la prima sa experienta cu justitia. In urma cu cativa ani, el primea o pedeapsa de zece luni cu suspendare, pentru ca lovise o angajata a fabricii de melasa din Calafat. Victima agresiunii ii ceruse partonului sau, in numele angajatilor, drepturile salariale restante. In acelasi timp, si angajatii televiziunii pe care fratii Mihailescu o detineau, dar si fotbalistii de la clubul Extensiv le solicitasera acelasi lucru. Cei doi afaceristi craioveni, aflati intr-o criza de lichiditati, au reusit totusi sa ii linisteasca pe fotbalisti si pe jurnalisti, dar n-au cazut la pace cu mai saracii angajati de la fabrica de alcool si zahar. Asa ca Eugen Mihailescu a apelat la pumn pentru a-si reduce la tacere angajatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.