Pe japonezi nu-i multumesti cu nimic: desi printesa Kiko asteapta un copil, ei si-ar dori ca si printesa Masako sa ramana insarcinata, ca sa fie siguri ca tronul este ocupat de un mstenitor de sex barbatesc. Vestea ca printesa japoneza Kiko va
Pe japonezi nu-i multumesti cu nimic: desi printesa Kiko asteapta un copil, ei si-ar dori ca si printesa Masako sa ramana insarcinata, ca sa fie siguri ca tronul este ocupat de un mstenitor de sex barbatesc.


Vestea ca printesa japoneza Kiko va naste in toamna a avut consecintele firesti, precum bucuria nespusa a japonezilor, dar si amanarea dezbaterii privind permiterea femeilor sa acceada la tronul Crizantemei. Insa sarcina printesei a declansat si o cursa contra cronometru cu cumnata sa, printesa Masako, depresiva nevasta a printului mostenitor Naruhito. Opinia publica asteapta acum o revenire spectaculoasa, eventual cu o sarcina, a printesei Masako. Altfel, ea ar trebui sa divorteze, pentru a-i da printului mostenitor sansa de a se recasatori si de a avea un mostenitor la tron cat mai repede.
LEGEA NU-I TOCMEALA. Kiko este casatorita cu Akishino, fratele mai mic al lui Naruhito, si, daca in toamna va naste un baiat, acesta ar fi al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa unchiul sau Naruhito si tatal sau, scrie AFP. ""Daca legea succesiunii patrilineare este mentinuta, nasterea unui baiat ar insemna ca familia printului Akishino ar fi prioritara in ordinea succesiunii"", sustine Akira Hashimoto, fost coleg de clasa al Imparatului Akihito. El a explicat petru AFP ca o astfel de situatie ar fi de nesuportat pentru Masako, ""care risca sa fie catalogata drept inutila sau incapabila de a-si asuma rolul de sotie a printului mostenitor"". Ea nu are de ales si trebuie sa ramana cat mai curand insarcinata, crede Hashimoto.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.