Norocul a batut in poarta unei pensionare de 75 de ani din orasul prahovean Boldesti-Scaieni Ieri, Aretina Tanculei, o pensionara in varsta de 75 de ani din Boldesti-Scaieni, a primit o veste care a socat-o si i-a schimbat in egala masura existen
Norocul a batut in poarta unei pensionare de 75 de ani din orasul prahovean Boldesti-Scaieni

Ieri, Aretina Tanculei, o pensionara in varsta de 75 de ani din Boldesti-Scaieni, a primit o veste care a socat-o si i-a schimbat in egala masura existenta. Ba si pe cea a familiei ei. Femeia are o pensie de 3 milioane si un pic, pe luna, bani din care isi calculeaza atat mancarea, cat si deplasarile la spital, de multe ori in Bucuresti. Singurul sprijin il are din partea nepotilor, care o viziteaza si o ajuta, atat cat pot si ei. Alaltaieri, pensionara a cumparat Jurnalul National, cu care se pot castiga premii speciale, prin taloane razuibile. Valoarea maxima a castigului poate consta intr-un autoturism Dacia Logan, pentru cate un norocos pe zi. Pentru ieri, Aretina Tanculei, tanti Tina, cum ii spun vecinii, a fost informata de difuzorul de presa de pe strada sa ca este fericita castigatoare a unei Dacii Logan, nou-nouta.
Vanzatorul se cunoaste de ani de zile cu batranica si a ajutat-o sa razuiasca talonul de pe ziar. Dupa ce a comparat numarul placutei de inmatriculare cu cel de sub numarul secret, vanzatorul a anuntat-o de castig. Batranica a fost sfatuita sa sune imediat la Bucuresti, pentru a se anunta, dupa care sa trimita un fax cu datele necesare insusirii acestui premiu consistent. Pensionara s-a lovit de refuzul functionarilor Primariei Boldesti-Scaieni, care i-au spus ca faxul nu functioneaza, trimitand-o pe batranica de 75 de ani tocmai la Ploiesti, pentru a trimite copiile actelor. Dupa o intreaga aventura, femeia
s-a intors acasa la timp pentru a primi vizita saptamanala a nepoatei sale, din partea surorii, care a fost prima din familie care a primit fericita veste. Batrana Aretina nu are copii, singurele rude de care se simte foarte apropiata fiind nepotii surorii sale, care o si ajuta cand are nevoie. Batrana este putin trista, gandindu-se la sotul ei, decedat cu 13 ani in urma: ""Daca as putea sa dau masina inapoi, pentru a veni sotul acasa, as face-o cu placere. Asta m-ar bucura cu adevarat"". Dar timpul nu se mai intoarce. In schimb, Loganul asteapta sa poposeasca la Boldesti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.