Statul ar putea incasa cateva sute de milioane de euro prin listarea la bursa a participatiei de 46% din actiunile RomTelecom, intrucat valoarea companiei este estimata la peste un miliard de euro, au declarat ieri surse din Ministerul Comunicatiilor
Statul ar putea incasa cateva sute de milioane de euro prin listarea la bursa a participatiei de 46% din actiunile RomTelecom, intrucat valoarea companiei este estimata la peste un miliard de euro, au declarat ieri surse din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Pachetul de actiuni, detinut de stat prin intermediul MCTI, va fi vandut in etape, insa graficul operatiunii nu a fost inca stabilit, au adaugat sursele.
Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a anuntat recent ca MCTI va semna in urmatoarele zile contractul cu Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom, respectiv 45,99% din capital.
Actionarul majoritar al RomTelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile companiei.
In primele noua luni ale anului 2005, operatorul a raportat un profit net de 232,6 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale au atins 690,7 milioane de euro. Rezultatele aferente intregului an 2005 vor fi date publicitatii la 27 februarie.
CSFB a fost preselectata, alaturi de alte sase firme, pentru contractul de consultanta financiara in procesul de privatizare a Societatii Nationale Radiocomunicatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.