Exista o vorba care alearga prin popor cum ca omul cu tensiune mare nu prea trebuie sa bea lichide. In legenda asta medicala se gaseste doar jumatate de adevar.

In cadrul setului de masuri igieno-dietetice care trebuie urmate de omul hipertensiv se gaseste si o referire la asa ceva, dar trebuie limitata cantitatea de lichid care se bea doar daca hipertensivul mananca sarat. Daca omul cu tensiune mare nu face exces de sare poate bea oricate lichide. De altfel, conferentiar doctor Daniela Bartos, sefa sectiei de medicina interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, atrage atentia ca principala preocupare in incercarea de echilibrare a tensiunii arteriale este tocmai dieta hiposodata, adica bolnavul de hipertensiune nu trebuie sa mai puna sare in mancare, iar gospodina nu trebuie sa mai adauge sare in mancarea gatita. Alimentele contin ele sare: laptele are sare, plantele radacinoase cresc in pamant, unde exista clorura de sodiu. De aceea nu mai trebuie sa presari peste mancare sare, nu mai trebuie adaugata vegeta in mancarea hipertensivului, care trebuie sa cam evite si muraturile.