In cadrul setului de masuri igieno-dietetice care trebuie urmate de omul hipertensiv se gaseste si o referire la asa ceva, dar trebuie limitata cantitatea de lichid care se bea doar daca hipertensivul mananca sarat. Daca omul cu tensiune mare nu face exces de sare poate bea oricate lichide. De altfel, conferentiar doctor Daniela Bartos, sefa sectiei de medicina interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, atrage atentia ca principala preocupare in incercarea de echilibrare a tensiunii arteriale este tocmai dieta hiposodata, adica bolnavul de hipertensiune nu trebuie sa mai puna sare in mancare, iar gospodina nu trebuie sa mai adauge sare in mancarea gatita. Alimentele contin ele sare: laptele are sare, plantele radacinoase cresc in pamant, unde exista clorura de sodiu. De aceea nu mai trebuie sa presari peste mancare sare, nu mai trebuie adaugata vegeta in mancarea hipertensivului, care trebuie sa cam evite si muraturile.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Când nu mai poți avea încredere în nimeni... ai încredere în sufletul tău
Sursa: kudika.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Mazda prezintă SUV-ul CX-80, semnalează că nu abandonează motorizarea diesel
Sursa: wall-street.ro