Irina Jianu a primit ieri-dimineata, oficial, ""calitatea"" de mituitor al lui Adrian Nastase. Dupa-amiaza, procurorii DNA au perchezitionat din nou imobilul de pe Strada Zambaccian, in cautarea ""spagii"" pe care fostul premier ar fi primit-o.
Irina Jianu a primit ieri-dimineata, oficial, ""calitatea"" de mituitor al lui Adrian Nastase. Dupa-amiaza, procurorii DNA au perchezitionat din nou imobilul de pe Strada Zambaccian, in cautarea ""spagii"" pe care fostul premier ar fi primit-o.


Procurorii au descins din nou ieri in imobilul de pe Strada Zambaccian. Dupa perchezitie, echipa de anchetatori a parasit cladirea fara sa fi ridicat ceva de la fata locului si fara sa spuna care au fost apartamentele vizate. Oricum, in jurul orei 18:30 acestia se aflau la etajul 2 al cladirii, unde domiciliaza avocata Marieta Anastasescu. In acest timp, la etajul 3, in apartamentul familiei Nastase clipoceau luminile televizorului. Chiar si jeepul fostului premier era parcat la locul sau, dar nu se stie daca a avut loc vreo intalnire a procurorilor cu anchetatii.
IN ASTEPTARE. Cautarile DNA se desfasoara inca in casele vecine celei in care sta familia Nastase, deoarece nu s-a primit inca avizul parlamentar cerut de lege pentru perchezitionarea locuintelor presedintelui Camerei Deputatilor. Asa ca procurorii anticoruptie au folosit autorizatiile obtinute de la judecator pentru ""scotocirea"" celorlalte apartamente situate in turnul din Zambaccian. Trebuie sa amintim ca deputatii din Comisia juridica vor dezbate in cursul zilei de astazi solicitarea procurorilor de a perchezitiona imobilele fostului premier.
INVINUITII. Irina Jianu, fost inspector general la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), a aflat ieri oficial ca este acuzata pentru dare de mita in cazul Zambaccian. Potrivit notei prin care ministrul Justitiei a cerut incuviintarea perchezitionarii imobilelor lui Adrian Nastase, Irina Jianu ar fi dat ""spaga"" pentru a fi numita si mentinuta in functiile de inspector general si presedinte al Consiliului de Conducere la ISC. Numirea si mentinerea ei in functie ar fi fost facute de ""invinuitul Adrian Nastase, impreuna cu un alt functionar guvernamental"" in schimbul unor foloase de peste 100.000 USD (bunuri importate din China) si 1.200.000 RON, reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan executata la imobilele fostului premier. Intrebata cine ar fi vrut
sa-i faca rau, Irina Jianu a raspuns, la iesirea din cladirea DNA: ""Intrebati-l pe domnul Seicaru!"", fara sa faca precizari in legatura cu identitatea persoanei invocate. Astazi, fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este si el asteptat la DNA, pentru a afla oficial invinuirile care i se aduc in acelasi dosar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.