Comisia pentru munca si familie a Camerei Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta 148 care prevede ca incepand cu 1 ianuarie 2008 durata pentru concediul optional platit pentru cresterea copilului al oricaruia dintre parinti se va prelungi d
Comisia pentru munca si familie a Camerei Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta 148 care prevede ca incepand cu 1 ianuarie 2008 durata pentru concediul optional platit pentru cresterea copilului al oricaruia dintre parinti se va prelungi de la 2 la 3 ani.
Amendamentul apartine deputatului conservator Lia Ardelean care si-a motivat initiativa ""prin incercarea de identificare a unei solutii eficiente de sustinere a familiilor care au in ingrijire copii cu varsta de pana la trei ani"".
""Traim intr-o perioada complicata in care goana zilnica dupa asigurarea unui trai decent constituie principala preocupare. Legislatia actuala nu acoperea intervalul de varsta intre 2 si 3 ani, respectiv anul dintre terminarea concediului de maternitate si limita de inscriere la gradinita"", a declarat Lia Ardelean.
Deputatul conservator a mai spus ca va pleda si pentru reinfiintarea creselor, in conditiile in care o mare parte din mamele tinere doresc sa-si reia cat mai repede cariera dupa ce nasc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.