Unii dintre detinutii de la baza Guantanamo, din Cuba, aveau legaturi cu teroristii responsabili de atentatele de anul trecut, de la Londra, din data de 7 iulie. Potrivit cotidianului britanic Daily Telegraph, care citeaza anchetatori ai inchisor
Unii dintre detinutii de la baza Guantanamo, din Cuba, aveau legaturi cu teroristii responsabili de atentatele de anul trecut, de la Londra, din data de 7 iulie.

Potrivit cotidianului britanic Daily Telegraph, care citeaza anchetatori ai inchisorii americane, prizonierii incarcerati anterior la Guantanamo care au declansat apoi o actiune de protest in fata tribunalului din Londra pentru a obtine eliberarea atentatorilor erau familiari cu membrii celulei teroriste responsabile de moartea a 56 de persoane, printre care si patru kamikaze. Responsabili americani de la Guantanamo au afirmat, pentru publicatia Daily Telegraph, ca zeci de detinuti au trait sau lucrat in Marea Britanie inainte de a fi capturati, in Afganistan, in 2001.
SOLICITARE. Trei prizonieri, care se considera rezidenti britanici, au primit unda verde pentru a solicita o decizie a justitiei prin care sa se ceara ministrului britanic al Afacerilor Externe Jack Straw sa intervina la Washington pentru eliberarea lor. Insa anchetatorii americani au dat indicatii ca unii dintre detinuti cunosteau celula responsabila cu atentatele cu bomba care au explodat in trei statii de metrou si un autobuz in luna iulie a anului trecut. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.