Un hacker din Romania a blocat computerele departamentului de Jurnalism de la Arizona University. Potrivit reprezentantilor institutiei, romanul a reusit ceea ce hackeri din Coreea si Indonezia nu au putut. Ziua de 13 februarie a fos
Un hacker din Romania a
blocat computerele departamentului
de Jurnalism de la
Arizona University.
Potrivit reprezentantilor institutiei, romanul a reusit
ceea ce hackeri
din Coreea si Indonezia nu au putut.


Ziua de 13 februarie a fost una cu probleme pentru prestigioasa institutie americana de invatamant Arizona University. Studenti si profesori de la Jurnalism au ramas ""pe dinafara"" retelei de computere, accesul fiindu-le blocat. Cineva patrunsese in sistem, punand stapanire pe calculatoarele cu marca Apple Macintosh.
""Computerele sunt protejate cu parole si credem ca hackerii au patruns in sistem, dupa multe incercari"", au declarat reprezentanti ai institutiei.
Dupa cum au precizat cei de la Arizona University, s-au mai inregistrat tentative de a sparge reteaua, dar fara rezultat pentru hackeri, ale caror urme duceau in Coreea si Indonezia. Cu ajutor de la Center for Computing and Information Technology din cadrul aceleiasi institutii universitare, s-a descoperit ca hackerul provine din Romania.
CYBER-INFRACTIUNI 2005. Potrivit unui raport prezentat zilele trecute de Ministerul Comunicatiilor, in 2005 serviciile specializate din Romania au cercetat 579 de infractiuni de natura informatica, 237 dintre ele reprezentand fraude internet, 114 infractiuni informatice, 103 infractiuni cu carti de credit, 30 de cazuri de pornografie infantila si 95 de alte infractiuni de natura informatica. Numarul persoanelor invinuite de aceste infractiuni este de 345, iar al celor arestate, de 46.
""Avem de-a face cu o tendinta ingrijoratoare, in care atacatorii nu mai sunt niste pustani cu capul mare care ataca la intamplare pentru
a-si face un renume, ci niste profesionisti bine platiti care isi directioneaza atacurile foarte precis, in scopul obtinerii de avantaje financiare. Atacatorii schimba informatii intre ei si creeaza retele de mii de calculatoare-fantoma care pot directiona atacuri la momentul dorit, profitand de vulnerabilitati recent descoperite"", a declarat Mihai Dutescu, CIO Gecad Net.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.