Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a prezentat luni comisarilor europeni Franco Fratini si Olli Rehn planurile de transformare a Departamentului National Anticoruptie in directia Parchetului General, intr-o maniera cat se poate de rezervata. Mo
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a prezentat luni comisarilor europeni Franco Fratini si Olli Rehn planurile de transformare a Departamentului National Anticoruptie in directia Parchetului General, intr-o maniera cat se poate de rezervata.

Modificarile discutate luni de liderii partidelor politice cu presedintele tarii au fost descrise de Macovei ca fiind ""acceptabile pentru procurorul sef al DNA, pentru DNA si pentru mine"".
NUMIRE SEF. Monica Macovei pare sa mai aiba insa o grija: modalitatea de numire a sefului DNA. Reamintim ca unele dintre partidele parlamentare au propus ca seful anticoruptiei sa fie numit de Consiliul Superior al Magistraturii, si nu de ministrul Justitiei, asa cum se intampla acum. Macovei pledeaza insa pentru ca aceasta atributie sa ramana in mainile sale. ""Va reamintesc ca aceasta modificare a fost operata in vara lui 2005, in acel pachet pentru care guvernul si-a asumat raspunderea. Nu era ceva care sa apartina OUG privind DNA. De asta nici nu am inteles de ce deodata au inceput sa discute despre modalitatea de numire si revocare a procurorului sef de la DNA. Procurorii se afla sub autoritatea ministrului Justitiei, potrivit Constitutiei"", a sustinut Macovei. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.