Miting cu un grevist Mitingul anuntat pentru ieri la Braila a adus un singur manifestant in fata Prefecturii. Inarmat cu pancarte inscriptionate cu sloganuri impotriva noului proiect al Codului Muncii, manifestantul a gasit in fata Prefecturii doa

Miting cu un grevist

Mitingul anuntat pentru ieri la Braila a adus un singur manifestant in fata Prefecturii. Inarmat cu pancarte inscriptionate cu sloganuri impotriva noului proiect al Codului Muncii, manifestantul a gasit in fata Prefecturii doar 15 jandarmi. Mitingul a durat aproape o ora si jumatate, dupa care singurul protestatar s-a plictisit si a plecat acasa.

Craiova - Protest in lanturi la Curtea de Apel
Un pensionar s-a inlantuit ieri in fata Curtii de Apel Craiova, in semn de protest fata de ""mafia care vrea sa-i ia casa"". Ilie Enache, 61 de ani, sustine ca ar fi fost inselat de camatari, iar instanta le-ar da dreptate tot acestora din urma. Magistratii sustin insa ca intre protestatar si cel pe care il acuza exista acte de vanzare-cumparare, incheiate prin notariat, nu de camata. (Cristian Vasilcoiu)
Parcul Carol - Mausoleul este din nou pe lista monumentelor
Mausoleul din Parcul Carol se afla din nou pe lista monumentelor istorice, dupa ce ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, a anulat Ordinul prin care fostul ministru, Razvan Theodorescu il declasase din aceasta lista. Masura fusese luata in aprilie anul trecut, in vederea demolarii mausoleului si construirii Catedralei Neamului pe acel loc. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane si ai autoritatilor locale au hotarat recent ca locul construirii Catedralei Neamului sa fie Dealul Arsenalului, in spatele Palatului Parlamentului.
Cluj - Repeta examenele dupa ce li s-au pierdut actele
O mie de asistente medicale din Cluj trebuie sa sustina din nou mai multe examene, promovate in urma cu peste zece ani, pentru ca fisele matricole ale acestora sunt de negasit, informeaza Ziarul clujeanului. Absolventele liceelor sanitare din perioada 1976-1989, care au vrut sa-si echivaleze studiile cu cele ale asistentelor medicale, au urmat un curs de un an intre 1991-1992. ""Cursurile au fost organizate de sindicate si s-au tinut prin spitale, fara a avea un regim strict de pastrare a actelor"", a declarat directorul fostului Liceu Sanitar, Anca Podolean.
Amanare - Traficul in centrul istoric nu a fost interzis
Comisia de circulatie din cadrul Primariei Capitalei nu a luat ieri nici o decizie privind interzicerea traficului rutier in centrul istoric al orasului. Cei din comisie au vrut sa afle si punctul de vedere al Centrului de Proiectare Urbanistica si Metropolitana. Astfel, discutia va fi reluata saptamana viitoare. Cert este ca soferii vor mai putea circula si in zilele urmatoare in zona veche a orasului. Visul primarului Sectorului 3, Liviu Negoita, de a proteja zona veche a Bucurestiului, a fost putin amanat. (Monica C. Andrei)
Alegeri - 270.000 de lei diurna la birourile electorale
Guvernul a adoptat in sedinta de ieri cheltuielile necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor locale. Membrii birourilor electorale vor primi o suma de 270.000 lei pe zi, iar personalul tehnic auxiliar 220.000 lei pe zi. Totodata, s-a stabilit suplimentarea consumului de carburant si a cheltuielilor cu telefoanele. (Aniela Nine)
Valcea - Telefoanele consilierilor judeteni, verificate
Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Dumitru Buse, isi va controla angajatii care folosesc telefoanele institutiei pentru a-si rezolva problemele personale, din cauza facturilor lunare care ajung pana la 60 de milioane de lei. Buse a spus ca va suna, prin sondaj, la 10-20 de numere de telefon de pe factura detaliata, pentru a-si da seama cine saraceste bugetul institutiei. De asemenea, vor fi impuse economii drastice la consumul de motorina si la cel de curent electric. (Octavian Herta)

Scimbare - Petre Stefan, noul viceprimar al Sectorului 6
Constantin Patica, viceprimarul Sectorului 6 din partea PD, a fost demis ieri seara din functie in sedinta de Consiliu local. Principalul motiv pentru care Patica si-a pierdut scaunul a fost faptul ca s-a opus unor proiecte sociale. El a fost repede inlocuit cu Petre Stefan, membru PD. La schimbarea lui Patica a contribuit si faptul ca relatiile dintre el si primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, nu erau tocmai bune. Tensiunile dintre cei doi au aparut inca din primele zile de mandat. (Monica C,. Andrei)

Guvern - Departament anticoruptie la Interne
In subordinea Ministerului Administratiei si Internelor se va infiinta in acest an o Directie Anticoruptie, conform unui proiect de lege aprobat ieri de Guvern, a anuntat ministrul de resort, Vasile Blaga. Departamentul, care va avea si competente de cercetare penala, va functiona in subordinea directa a ministrului. Activitatea noii structuri va fi vizata de un Consiliu Strategic, din care vor face parte un reprezentant al societatii civile si unul al mass-media, desemnat de Clubul Roman de Presa. Blaga isi mai propune reducerea cu aproximativ 50% a posturilor de conducere din cadrul MAI. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.