Scandalul din jurul RAFO Onesti a luat in aceste zile proportii halucinante, menite a ascunde tranzactii de zeci de milioane de dolari. Pe parcursul anului trecut, intre Balkan Petroleum si grupul de firme reprezentat de compania olandeza Calder-A-In

Scandalul din jurul RAFO Onesti a luat in aceste zile proportii halucinante, menite a ascunde tranzactii de zeci de milioane de dolari. Pe parcursul anului trecut, intre Balkan Petroleum si grupul de firme reprezentat de compania olandeza Calder-A-International, protagonistii acestui scandal de fatada, au avut loc tranzactii financiare foarte importante, chiar sub nasul autoritatilor.

La inceputul lui noiembrie 2005 Jurnalul National a aratat cu documente de la Registrul Olandez al Companiilor (vezi facsimil 1) ca in spatele firmei care a anuntat preluarea rafinariei din Onesti, Calder-A-International, se afla firma austriaca KRU-Holding (vezi facsimil 2), firma condusa de controversati oligarhi rusi. Intre acestia se numara si Iskandar Makhmudov. El este, conform publicatiei Forbes, unul dintre cei mai misteriosi oameni de afaceri rusi. Makhmudov este nascut in Bukhara, Uzbekistan, si a fost in slujba armatei sovietice in Irak si in Libia. In prezent, Makhmudov controleaza grupul UGMK, al doilea ca marime din Rusia pe piata metalelor neferoase. Un alt oligarh din firma austriaca este Andrey Bokarev. In urma cu doar cateva zile, mai precis la 15 februarie, Bokarev a fost ales membru al comitetului director al Uniunii Ruse a Industriasilor si Investitorilor (RSPP). Ala-
turi de Bokarev au mai fost numiti in board-ul RSPP: Vagit Alekperov, presedintele Lukoil si Alisher Usmanov de la Gazprominvestholding.

Calder-A-International in noiembrie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.