Fatwa decretata de imamul Khomeiny, care l-a condamnat la moarte pe scriitorul britanic Salman Rushdie, autorul ""Versetelor satanice"", va ramane in vigoare ""pentru eternitate"", a afirmat o fundatie legata de statul iranian. Scriitorul britani
Fatwa decretata de imamul Khomeiny, care l-a condamnat la moarte pe scriitorul britanic Salman Rushdie, autorul ""Versetelor satanice"", va ramane in vigoare ""pentru eternitate"", a afirmat o fundatie legata de statul iranian.

Scriitorul britanic Salman Rushdie, autorul ""Versetelor satanice"" - carte ce contine un pasaj in care prostituate viseaza sa devina femeile lui Mahomed - a fost condamnat la moarte la 14 februarie 1989 printr-un decret religios emis de ayatolahul Rouhollah Khomeiny. In septembrie 1998, autoritatile iraniene au promis ca nu se va aplica decretul, dar nu l-au anulat. In 1991, traducatorul nipon al cartii a fost asasinat, iar traducatorul italian a fost ranit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.