Obiceiul de a iesi la restaurant se transforma rapid din placere in pericol pentru silueta.

Duminica. Zi de odihna si relaxare. Dar si un prilej de a lua masa in oras. Atentie insa, pentru ca unele restaurante ofera mancaruri grase. Daca obisnuim sa mancam la restaurant sau la bufetul din preajma locului de munca si in cursul saptamanii, riscul de a ne ingrasa creste considerabil. Si atunci ce facem? Exista totusi solutii pentru a manca echilibrat chiar si la restaurant.
Nutritionistii recomanda disciplina alimentara atunci cand servim masa la restaurant. Inainte de a incepe sa mancam, vom bea un pahar cu apa si astfel ne vom potoli senzatia de foame. Scopul: nu vom mai fi tentati de a comanda multe feluri de mancare sau preparate satioase. Apoi, in asteptarea comenzii, vom manca fara graba aproximativ 50 de grame de paine. Creierul va ""inregistra"" cele 25 de grame de glucide furnizate de paine. Centrul foamei incepe sa-si faca datoria si vom manca mai putin. Important este sa nu comandam trei feluri de mancare, ci sa ne rezumam la aperitive si un fel de mancare principal sau felul principal de mancare plus desert.