Repliee Q1 a fost prezentata anul trecut in Japonia. A fost creata de cercetatorii de la Universitatea japoneza Osaka si este robotul care seamana cel mai bine cu un om. Abia dupa 10 secunde o persoana isi va da seama ca are de-a face cu un andr
Repliee Q1 a fost prezentata anul trecut in Japonia. A fost creata de cercetatorii de la Universitatea japoneza Osaka si este robotul care seamana cel mai bine cu un om.
Abia dupa 10 secunde o persoana isi va da seama ca are
de-a face cu un android, si nu cu un om. Gesticuleaza ca o femeie, clipeste, isi misca buzele cand vorbeste si pare sa respire. Androidul este acoperit partial cu un strat de silicon foarte asemanator cu pielea umana si este pus in miscare cu ajutorul aerului comprimat, asa ca nu produce zgomote metalice cand se misca.
Nu a invatat inca sa mearga, asa ca isi poate misca doar partea superioara a corpului, folosind cele 31 de articulatii din dotare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.