Una dintre inovatiile care revolutioneaza condusul in regim de siguranta, sistemul 4MOTION este deopotriva puternic, adaptabil si rapid, indiferent de conditiile meteo in care este comandata masina. Siguranta. Aceasta este senzatia principala pe c

Una dintre inovatiile care revolutioneaza condusul in regim de siguranta, sistemul 4MOTION este deopotriva puternic, adaptabil si rapid, indiferent de conditiile meteo in care este comandata masina.

Siguranta. Aceasta este senzatia principala pe care o ai la volanul lui Volkswagen Passat 4MOTION, una dintre cele mai complete game de masini de serie scoase recent de uzinele germane.
PUTERNIC. Disponibil in trei variante de motorizare, noul sistem 4MOTION i-a cucerit deja pe cei care l-au incercat. Indiferent de conditiile de rulare, o masina astfel echipata se comporta admirabil, usurand efortul soferului si dandu-le eventualilor pasageri senzatie de siguranta, putere si confort. Chiar si in conditiile unui drum inzapezit, tractiunea integrala asistata impiedica aproape total posibilitatea intrarii in derapaje in momentul unei actionari bruste si puternice a pedalei de acceleratie. 4MOTION este un sistem complex, care percepe cele mai mici diferente de rotatie intre cele doua punti. Prin intermediul a doua pistoane sub presiune, cele doua axe sunt practic cuplate automat impreuna, existand o foarte mica diferenta de patinaj intre cele doua punti. De asemenea, 4MOTION beneficiaza de un cuplu Haldex (distributie reglabila electronic intre axa fata si axa spate).
OFERTE. Modelul de top pe care este disponibil sistemul 4MOTION este Volkswagen Passat cu un motor 3,2 litri, sase cilindri in V, care dezvolta o putere de pana la 250 CP, pretul CIP pentru o asemenea masina ridicandu-se la 27.485 euro. Motorul este unul pe benzina, cu injectie directa, cutie automata DSG (cu ambreiaj dublu) si transmisie integrala, iar montat pe caroseria unei limuzine precum Volkswagen Passat, consuma in medie 9,8 l la 100 km. In ceea ce priveste accelerarea, noua motorizare Volkswagen Passat egaleaza Golf GTI (in doar 6,9 secunde atinge 100 km/h). Totodata, mai exista variantele 2.0 litri TDI, cu o putere de 140 CP, si 2.0 FSI (150 CP), al caror pret CIP pleaca de la 19.190 euro, in functie de dotari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.