Americanii incearca cu disperare, sa demonstreze ca pretextul pentru care au invadat Irakul - armele de distrugere in masa - este cat se poate de real.

Pe pagina de internet a organizatiei Intelligence Summit, un organism nonpartizan si nonprofit din SUA, se arata ca, in Irak, au fost descoperite documente secrete si cateva casete audio ce contin convorbiri ale lui Saddam cu apropiatii sai.
Oficial, informatia nu a fost confirmata, pentru ca - se arata chiar pe site-ul sus-citat - casetele si documentele nu au fost inca verificate ca la carte. Dar, intr-o nota publicata de Intelligence Summit, se scrie ca inregistrarile audio vor fi facute publice la 18 februarie si abia apoi vor fi verificate.
Pana in prezent, casetele, despre al caror continut nu se stie decat ca este ""socant"" si ca ""ar putea reprezenta cea mai importanta dovada in privinta planurilor secrete ale lui Saddam"", au fost analizate superficial. John Loftus, presedintele Intelligence Summit si fost procuror general al SUA, sustine ca este vorba de ""12 ore de discutii foarte deschise si relaxate"" intre Saddam si ofiterii sai.
CONTEXT. Informatia de mai sus apare in contextul in care imaginea si credibilitatea Casei Albe au scazut extrem de mult. Recent, coordonatorul informatiilor secrete pentru Orientul Mijlociu si Asia din cadrul CIA a acuzat Administratia Bush de manipulare a opiniei publice in privinta declansarii razboiului din Irak, prin omiterea intentionata a inexistentei dovezilor armelor de distrugere in masa ale lui Saddam.