Filmele pe disc Blu-ray vor fi scoase la vanzare anul acesta. Pretul va fi de 17,95 dolari SUA, acelasi cu al DVD-urilor la vremea cand au fost scoase prima data pe piata, in 1997. Inlocuirea formatului DVD incepe la mai putin de zece ani de la la
Filmele pe disc Blu-ray vor fi scoase la vanzare anul acesta. Pretul va fi de 17,95 dolari SUA, acelasi cu al DVD-urilor la vremea cand au fost scoase prima data pe piata, in 1997.

Inlocuirea formatului DVD incepe la mai putin de zece ani de la lansarea sa pe piata. Tocmai cand ne bucuram si noi ca ne putem permite un DVD writera€¦
Reprezentantii Sony Pictures sunt primii care anunta oficial pretul de vanzare a discurilor Blu-ray. Acestea vor fi disponibile in cursul acestui an pentru aproape 18 dolari in magazinele americane. Pretul este valabil pentru titlurile ceva mai vechi. Aparitiile noi vor fi mai scumpe: 23,45 dolari. Potrivit lui Benjamin Feingold, presedintele Sony Pictures Home Entertainment, diferenta de pret a fost gandita pentru a nu perturba piata filmelor inchiriate.
Deocamdata, compania nu a dorit sa specifice un pret recomandat pentru vanzarea in magazine. ""Din punctul de vedere al retailerilor va fi un produs fierbinte, asa ca isi vor determina singuri adaosul. Credem intr-o piata libera"", a explicat Feingold.
PE RAFT. Cel mai probabil, discurile Blu-ray vor ajunge pe rafturile magazinelor pe la inceputul verii. Incepand cu data de 28 martie, vor fi scoase la vanzare pachete care contin filme in format DVD Universal Media Disc (UMD). Primele titluri disponibile vor fi The Grudge, Resident Evil, Underworld, Crouching Tiger - Hideen Dragon si Terminator. Este posibil ca, din vara, discurile UMD sa fie inlocuite cu Blu-ray.
UMD este un disc optic ce poate fi deschis doar folosind un dispozitiv PlayStation Portable (PSP). La sfarsitul lunii aprilie va fi lansata o noua serie de pachete DVD - UMD ce vor contine filmele Ghostbusters, Mad Max, Al cincilea element si Snatch.
VERSIUNI. ""O data cu lansarea Blu-ray vom incerca sa introducem conceptul de management al copiilor.
Atunci cand vei cumpara un disc Blu-ray vei avea posibilitatea sa obtii mai multe versiuni ale aceluiasi titlu"", a anuntat Feingold. Asta inseamna ca poti primi un film pe care il poti vedea la rezolutie inalta, folosind unitatea Blu-ray sau pe un dispozitiv portabil precum PSP. La editia de anul trecut a Cebit, compania a prezentat discuri Blu-ray cu capacitatea de 50 de giga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.