Eficienta aspirinei creste daca este administrata seara. Se stie ca, dupa un eveniment cardiovascular, se prescrie aspirina in doze moderate, cu scopul de a reduce riscul recidivelor. Dar actiunea de reglare a tensiunii arteriale este si mai vizi
Eficienta aspirinei creste daca este administrata seara. Se stie ca, dupa un eveniment cardiovascular, se prescrie aspirina in doze moderate, cu scopul de a reduce riscul recidivelor.

Dar actiunea de reglare a tensiunii arteriale este si mai vizibila daca aspirina este luata inainte de culcare.
O echipa de cercetatori spanioli a selectat 300 de persoane cu varsta medie de 46 de ani, suferinde de hipertensiune arteriala netratata. Cele 300 de persoane au format trei grupe: una care a beneficiat doar de o dieta; o doua careia i s-a dat aspirina dimineata; si o treia grupa de persoane care au luat aspirina seara.
Doza de aspirina a fost de 100 mg zilnic. Dupa trei luni de ""tratament"", s-a observat ca la persoanele care n-au primit aspirina tensiunea practic nu a scazut deloc. Dimpotriva, la persoanele care au luat-o dimineata, ea a crescut usor. In schimb, la subiectii care au primit-o inainte de somnul de noapte, tensiunea a scazut considerabil. Cercetatorii reamintesc ca aspirina trebuie luata in doze moderate, doar cu consultarea specialistului, iar tratamentul nu va fi intrerupt din proprie initiativa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.