Record - 76 de ore in jurul Pamantului Aventurierul milionar Steve Fossett a reusit sa doboare un nou record. Desi a avut probleme in timpul zborului, americanul a strabatut 41.978 de kilometri in 76 de ore, fara escala. El a trecut o data in jurul
Record - 76 de ore in jurul Pamantului
Aventurierul milionar Steve Fossett a reusit sa doboare un nou record. Desi a avut probleme in timpul zborului, americanul a strabatut 41.978 de kilometri in 76 de ore, fara escala. El a trecut o data in jurul Pamantului si de doua ori peste Atlantic. A pierdut combustibil, a intrat intr-o zona de turbulente puternice deasupra Indiei, a avut probleme cu sistemul electric, doua cauciucuri au explodat la aterizare, a dormit doua ore. Toate acestea pentru o noua performanta. Fossett (61 de ani) este autorul a 109 recorduri mondiale. Anul trecut, fostul broker a devenit primul om care a zburat non-stop in jurul lumii calatorind, fara sa se opreasca sa alimenteze avionul, 67 de ore si un minut.
Navigatie - Cu Boeingul dupa soare
Un avion de pasageri indonezian, cu 145 de persoane la bord, a zburat sambata mai multe ore fara ajutorul sistemului de navigatie care s-a defectat. Avaria la Boeingul 737-300 a survenit la numai cateva minute de la decolarea de pe aeroportul din Jakarta si i-a obligat pe piloti sa se orienteze cu ajutorul soarelui. Dupa patru ore de zbor, pilotii au reusit sa faca o aterizare de urgenta pe aeroportul Tambulaka din Sumba.
Lectii - Arte martiale septuagenare
O scoala de arte martiale din Coreea de Sud se bucura de o foarte mare popularitate in randul persoanelor care au peste 70 de ani. Aproximativ 20 de bunicute sparg cu mare placere, cu mana goala, caramizi si aproape jumatate dintre ele au deja centura neagra la Taekwondo. Desi oricare eleva a scolii ar putea opune rezistenta serioasa huliganilor, majoritatea batranelor vin aici pentru a se mentine in forma.
30 de minute - Sex in public de trei ori
O femeie din Marea Britanie a fost amendata cu 50 de lire sterline dupa ce a fost surprinsa facand sex in public de trei ori in trei locuri diferite in doar jumatate de ora. Alana May
(25 de ani) a fost iertata de oamenii legii prima si a doua oara. Comportamentul sau indecent nu a mai fost insa trecut cu vederea cand a incercat din nou, in Selby Abbey (North Yorkshire). ""E foarte rusinos, insa nu mai puteam astepta sa ajungem acasa"", a marturisit ""infractoarea"". Se pare ca May si-a ales partenerul de pe strada, dupa ce petrecuse cateva ore bune intr-un bar.
Aniversare - Leslie Nielsen a implinit 80 de ani
Veteran al cinematografiei, actorul Leslie Nielsen a implinit sambata 80 de ani. Nascut la 11 februarie 1926 in Regina (Saskatchewan, Canada), Nielsen a avut la activ peste 100 de filme si peste 1.500 de aparitii in show-uri tv, bucurandu-se de o apreciata cariera de comic si de un numar considerabil de fani. Actorul are propria stea pe Bulevardul celebritatilor de la Hollywood, cu numarul 6.541. In ultimii ani, Leslie Nielsen a reprezentat vocea unor personaje de desene animate sau a jucat in filme comerciale.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.