Palatul Parlamentului a gazduit sambata seara primul bal vienez cu scop caritabil. Desi evenimentul a avut loc, simultan, in orase din sapte tari, Michael Haupl, primarul Vienei, a preferat Bucurestiul.

Asistenta l-a asteptat in zadar pe presedintele Traian Basescu. Acesta a anuntat ca nu poate onora invitatia. Au semnat insa condica premierul Calin Popescu Tariceanu si primarul Adriean Videanu, ambasadorul Austriei, Christian Zeileissen, precum si primarul Vienei, Michael Haupl. Evenimentul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al dr. Michael Haupl, primarul Vienei, si cu participarea orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena, sub bagheta dirijorului David Scarr. Primul Bal Vienez din Romania, organizat dupa o pauza de 92 de ani, a avut ca scop donarea de fonduri Fundatiei Pro Romania si Organizatiei Umanitare Concordia, organizatorii estimand ca vor obtine 82.000 de lei noi.
DIN PROGRAM. Invitatii au avut parte nu numai de valsuri vieneze. Au fost trecuti pe desfasurator solisti ai Operetei, Stefan Popov si Mihaela Stanciu. Programul a mai cuprins balet cu Monica Alexandra Petrica, prim-solista a Operei Romane, precum si piese de Johann Strauss si Franz Lehar. Un moment special a fost sustinut de Andrea Bocelli al Romaniei, adica tenorul Bogdan Bradu, care a interpretat ""O sole mio"", ""Torna a Sorniente"", ""Nessun Dorma"". Perechile care au evoluat au fost alcatuite din dansatori din Austria si Romania, pregatiti, pe parcursul ultimelor patru saptamani, de Martin Grund, reprezentantul orchestrei vieneze. Debutantele au avut momentul lor special: 40 de perechi au evoluat pe Marsul lui Radetzky. Balul de sambata seara
s-a desfasurat cu casa inchisa, dupa ce 1.100 de bilete au fost vandute in totalitate. Receptia s-a desfasurat concomitent in doua sali ale Palatului Parlamentului: la Sala Unirea, unde pretul unui bilet a fost de 180 de euro pentru cina, receptie, dineu, bar international si dans, si la Sala Tache Ionescu, unde un bilet a fost vandut cu 145 de euro, pentru aceleasi servicii.

CU CEARA