Romanii au inceput modest Jocurile Olimpice de la Torino. Sambata, Marian Blaj s-a clasat pe pozitia a 66-a in prima proba a competitiei, cea de biatlon, pe distanta a 20 de kilometri. Sportivul roman a fost cronometrat cu timpul de 1h02:38,8, cu

Romanii au inceput modest Jocurile Olimpice de la Torino. Sambata, Marian Blaj s-a clasat pe pozitia a 66-a in prima proba a competitiei, cea de biatlon, pe distanta a 20 de kilometri.

Sportivul roman a fost cronometrat cu timpul de 1h02:38,8, cu opt minute si 15 secunde mai mult decat castigatorul cursei, germanul Michael Greis. Pe locul doi s-a situat favoritul probei, norvegianul Ole Einar Bjorndalen, urmat de compatriotul sau, Halvard Hannevold.
PODIUM La patinaj viteza, Claudiu Grozea a terminat pe locul 26 (6:50,29) cursa de 5.000 de metri. Medalia de aur i-a revenit americanului Chad Hedrick (6:14,68), care i-a devansat pe olandezul Sven Kramer si pe italianul Enrico Fabris. Printre medaliatii cu aur ai zilei de sambata s-au mai aflat germanul Georg Hettich, castigator al probei individuale din cadrul combinatei nordice, si canadiana Jennifer Heil, invingatoare in proba de schi acrobatic pe partie cu denivelari.
REZULTATE. Ieri, fondista Monika Gyorgy a terminat pe locul 59, din 64 de concurente, proba de 15 km urmarire. Intrecerea a fost castigata de estoniana Kristina Smigun, urmata de sportiva ceha Katerina Neumannova si de rusoaica Evghenia Medvedeva-Abruzova. La masculin, in proba de 30 km urmarire, Zsolt Antal a incheiat cursa pe locul 48, iar Mihai Galiceanu - pe 64. Rusul Evgheni Dementiev a cucerit medalia de aur, norvegianul Frode Estil argintul, iar italianul Pietro Cottrer bronzul. La schi alpin, in proba de coborare, Daniel Florentin Nicolae s-a clasat ieri pe ultimul loc, 53 (2:00,93). Campion olimpic a devenit francezul Antoine Deneriaz (1:48,80). Podiumul a fost completat de austriacul Michael Walchhofer si de elvetianul Bruno Kernen.

ROMANI IN COMPETITIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.