Chiar si la 32 de ani, Andrei Pavel a fost din nou singura gura de foc a echipei Romaniei. Vineri noapte, ""Cneazul"" l-a invins cu 6-7, 2-6, 7-6, 6-2, 6-4 pe numarul 3 mondial, Andy Roddick, a facut 1-0 si ne-a oferit sperante. Ce aveau sa fie ingro

Chiar si la 32 de ani, Andrei Pavel a fost din nou singura gura de foc a echipei Romaniei. Vineri noapte, ""Cneazul"" l-a invins cu 6-7, 2-6, 7-6, 6-2, 6-4 pe numarul 3 mondial, Andy Roddick, a facut 1-0 si ne-a oferit sperante. Ce aveau sa fie ingropate de impotenta lui Hanescu.

Roddick pornea ca mare favorit in fata lui Pavel, care incepuse extrem de slab acest sezon si nu parea capabil sa mai faca fata la un asemenea nivel. Dar Andrei si-a dovedit din nou valoarea si a dus Romania in avantaj. Aflat in postura de jucator nr. 1, gratie clasamentului mai bun, Victor Hanescu era cel de care, in mod normal, trebuia sa se lege visurile romanilor. Prima zi a intalnirii din California ne-a aratat insa un contrast ce a devenit regula: un Pavel senzational si un Hanescu moale, incapabil sa-si depaseasca limitele si care a irosit cu nonsalanta avantajul obtinut de colegul sau.
RENASTERE. Dupa aproximativ o ora si jumatate, Roddick conducea cu 2-0 si calculul hartiei parea sa se respecte. Americanul servea pentru meci, dar o lovitura magica a romanului a intors, incredibil, partida. Venit la fileu, Roddick a fost lobat superb de Pavel, care a inceput apoi sa controleze autoritar disputa. ""Am dat tot, am riscat tot!"", a explicat constanteanul, laudat chiar si de adversarul sau, care a declarat: ""A facut o treaba excelenta. Sa dai un lob la o minge de meci este un lucru mare"". Pe finalul setului 3, Roddick s-a confruntat cu probleme stomacale, fiind nevoit chiar sa vomite, dar meciul a fost castigat absolut meritat de roman, in ciuda eforturilor vedetei echipei-gazda.
DEZAMAGIRE. Meciul Hanescu - Blake n-a insemnat decat o crunta dezamagire. Intrat pe teren cu o atitudine tematoare, permanent in defensiva, neputincios, chiar complexat, jucatorul nostru a fost spulberat de american cu 6-4,
7-6, 6-2, anuland dezinvolt avantajul obtinut cu atata daruire de Andrei.

ABANDON


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.