Fostul ministru al Economiei, deputatul PSD Dan Ioan Popescu (foto), sustine ca publicarea pe site a ordonantei Comisiei speciale de cercetare a averilor demnitarilor, prin care i s-a pus sechestru pe anumite bunuri, incalca drepturile omului si amen
Fostul ministru al Economiei, deputatul PSD Dan Ioan Popescu (foto), sustine ca publicarea pe site a ordonantei Comisiei speciale de cercetare a averilor demnitarilor, prin care i s-a pus sechestru pe anumite bunuri, incalca drepturile omului si ameninta ca va da in judecata statul roman la CEDO. Popescu a acuzat ieri organele de ancheta de incalcari ale legii si nerespectarea procedurilor legale, explicand ca prin publicarea ordonantei s-au incalcat prevederile CEDO privind dreptul la viata privata, dar si drepturile omului in ceea ce priveste dreptul la o judecata corecta. Deputatul a declarat ca, desi initial a crezut ca este vorba de un dosar politic, acum a realizat ca este vorba de ""rea-vointa"" sau de ""incompetenta crasa in domeniul bancar si financiar"". El a precizat ca a cerut Transparency International Romania si unei case de avocatura straine sa monitorizeze ""toate incalcarile legii si procedurile legale nerespectate"" si a anuntat ca se va adresa ""sigur"" CEDO, dar numai dupa ce va fi data rezolutia finala. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.