Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a criticat pe presedintele Traian Basescu si pe democrati in discursul pe care l-a rostit la Congresul in cadrul caruia s-a hotarat fuziunea prin absorbtie cu PUNR. Dan Voiculescu a spus ca membrii PD, odata ajuns

Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a criticat pe presedintele Traian Basescu si pe democrati in discursul pe care l-a rostit la Congresul in cadrul caruia
s-a hotarat fuziunea prin absorbtie cu PUNR.

Dan Voiculescu a spus ca membrii PD, odata ajunsi la putere, ""se comporta mai ceva ca PSD din vremurile sale bune"", adica a devenit ""o culme a traseismului politic"", in timp ce societatea civila, ""orbita de Cotroceni"", tace malc. Voiculescu a mai aratat ca ""Romania este urmarita de blestemul FSN-ului, un balaur cu doua capete - PSD si PD. Aceste capete s-au mancat, se mananca si probabil se vor manca in continuare intre ele. Ani in sir PSD a incercat sa formeze un FSN mai mare pentru domnul Iliescu, acum PD viseaza sa formeze un FSN mai mare pentru domnul Basescu. Si cum ar vrea sa o faca? Poate inghitind PNL - un partid istoric, elegant, pe care, impreuna cu fostii colegi din PSD, il alergau cu tancurile acum 15 ani"", a mai mentionat liderul PC.
BASESCU SI FESUL. Presedintele PC l-a criticat si pe presedintele Basescu, caruia ""ii place la nebunie rolul domnului Iliescu, dar pe stil nou"". ""Si, de fapt, zi de zi asta face, ii preia electoratul cu fes, acum vrea sa preia si partidul front, si probabil in curand isi va depasi idolul. Va conduce revolutia poporului impotriva capitalistilor nesatui si a clasei politice corupte"", a mai spus Voiculescu. El a mai aratat ca, ""prin atitudinea sa evaziva si ipocrita, Basescu lasa in continuare sa pluteasca o confuzie nefericita intre orice grup serios de firme si grupuri de interese mafiote"". Liderul conservator le-a cerut colegilor sai sa se fereasca ""de vorbe goale, de certuri inutile"", pentru a-l impiedica pe Basescu, un om al crizelor, sa pozeze ""in singura solutie - in salvatorul neamului"".
PNA. Presedintele PC considera ca PNA ""a devenit cel mai ieftin decor de televiziune"", iar omul de afaceri Dinu Patriciu, ""primul contribuabil la tarii la bugetul de stat"", este vanat de ani buni, ascultat, amenintat si retinut ca ultimul infractor, fara a fi macar trimis in judecata"". ""Daca a incalcat legea, Dinu Patriciu trebuie sa plateasca, dar intr-un timp rezonabil trebuie luata o hotarare. Este anormal sa tergiversezi ani in sir o ancheta"". Voiculescu i-a cerut sefului statului sa dea un semnal public de incetare a ""demonetizarii"" oamenilor de afaceri, pe care sa-i cheme la consultari.
OBIECTIVE. Stabilitate politica, reforma in justitie si sprijinirea mediului de afaceri sunt principalele obiective ale PC pentru urmatorii ani enuntate de liderul Dan Voiculescu. El a mai precizat ca partidul pe care il conduce va ramane la guvernare pana cand Romania va adera la UE, dupa care conservatorii se pot considera ""dezlegati de orice angajament"". Venit sa aduca salutul premierului Tariceanu, Teodor Melescanu a aratat ca Romania are nevoie de o guvernare buna si stabila ""in care PC are rolul sau - un rol important"".

PROTOCOL DE FUZIUNE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.