In numai o saptamana, aproximativ 600 de site-uri daneze au fost atacate de grupari de hackeri musulmani. Atacatorii posteaza mesaje in araba sau engleza cu injurii la adresa statului danez. Publicarea, la 30 septembrie 2005, de catre un cotidia
In numai o saptamana, aproximativ 600 de site-uri daneze au fost atacate de grupari de hackeri musulmani. Atacatorii posteaza mesaje in araba sau engleza cu injurii la adresa statului danez.


Publicarea, la 30 septembrie 2005, de catre un cotidian danez a 12 de caricaturi ale profetului Mahomed a provocat revolta in lumea musulmana. In ultima saptamana, zeci de mii de musulmani din diverse tari au iesit in strada pentru a protesta fata de insultele aduse profetului. Ambasada daneza de la Beirut a fost incendiata, iar in Afganistan mai multi protestatari au murit in timpul unor demonstratii violente. Furia s-a mutat si in lumea digitala, sute de site-uri daneze fiind atacate de hackeri. Potrivit unui raport Zone-H.org (www.zone-h.org), in perioada 30 ianuarie-6 februarie, 578 de site-uri daneze (cu sufixul .dk) au fost ""ravasite"" de hackeri. In aceeasi perioada a crescut si numarul site-urilor de la companii americane si israeliene atacate de grupari care pretind a fi musulmane. Dupa un atac, hackerii posteaza mesaje in araba sau engleza legate de recentul conflict.
RAZBOI. ""Numarul atacurilor se dubleaza, practic, de la o zi la alta"", a declarat pentru pcpro.co.uk. Roberto Preatoni, fondatorul Zone-H.org, o organizatie care monitorizeaza atacurile asupra site-urilor din toata lumea. Specialistii Zone-H colecteaza si verifica atat raportarile victimelor, cat si cele ale atacatorilor.
""Este cel mai puternic atac indreptat vreodata impotriva unei singure tari. Este mult mai insemnat decat Intifada, decat incidentul chinezo-american (provocat de un avion-spion), spune Preatoni.
Pentru a vedea o lista detaliata a atacurilor puteti accesa: http://zone-h.org/en/ news/read/id=205987.
Nu este o noutate mutarea unor conflicte in lumea virtuala. De ani in sir, hackerii musulmani se ""razboiesc"" cu cei israelieni, iar oficiali ai SUA cred ca hackerii chinezi ""colaboreaza"" cu autoritatile de la Beijing.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.