2007 ar putea insemna Anul Mihail Sebastian la UNESCO. Propunerea porneste de la Uniunea Scriitorilor din Romania, al carui presedinte, Nicolae Manolescu (foto), urmeaza a fi investit in functia de ambasador UNESCO. PROMOVARE. Pana la posibila aprob
2007 ar putea insemna Anul Mihail Sebastian la UNESCO. Propunerea porneste de la Uniunea Scriitorilor din Romania, al carui presedinte, Nicolae Manolescu (foto), urmeaza a fi investit in functia de ambasador UNESCO.
PROMOVARE. Pana la posibila aprobare, este necesara urmarea unor proceduri, astfel ca propunerea USR va ajunge la Comisia UNESCO din Bucuresti, dupa care se va inscrie intr-o serie de actiuni de promovare necesare admiterii lui Mihail Sebastian pe lista aniversarilor centenare pentru 2007. ""Cum asemenea propuneri se fac doar o data la doi ani la UNESCO, am avut noroc sa ne incadram perfect cu aceasta initiativa. Voi face toate demersurile necesare, mai ales daca pana in vara voi fi detasat la UNESCO"", a declarat Nicolae Manolescu. Romania nu se afla la prima initiativa de acest fel. Mircea Eliade a fost una din optiuni, dar, din nefericire, a fost respinsa, pentru ca trecutul sau legionar a prevalat personalitatii si contributiei sale in cultura universala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.