Copiii institutionalizati din Centrul de Plasament ""Luminita"", din Sectorul 2 al Capitalei, vor avea in curand parinti sociali. Nu vor lipsi din jurul lor nici matusile si unchii. Doua proiecte-pilot, in premiera pe tara, vor fi demarate in cat

Copiii institutionalizati din Centrul de Plasament ""Luminita"", din Sectorul 2 al Capitalei, vor avea in curand parinti sociali. Nu vor lipsi din jurul lor nici matusile si unchii.

Doua proiecte-pilot, in premiera pe tara, vor fi demarate in cateva saptamani de conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 2.
Primul, ""Casa din vis"", ii are in centrul atentiei pe prichindeii din ""Luminita"", care au intre 7 si 12 ani. Micutii vor avea la dispozitie toate conditiile de viata apropiate de cele din cadrul unei familii obisnuite. Vor locui impreuna cu parintii sociali intr-o vila pe care Primaria Sectorului 2 a cumparat-o in comuna Pipera, vor invata la o scoala din vecinatate, vor fi educati de asistenti sociali, care vor avea si rolul de matusi si unchi. Cu alte cuvinte, vor avea la dispozitie tot ce-i nevoie pentru a duce o viata normala de familie.
Parintii sociali se vor administra si gospodari locuinta si vor colabora cu matusile si echipa multidisciplinara la pregatirea copiilor pentru scoala si pentru alte activitati de socializare (aniversari, evenimente sportive si culturale). De asemenea, familia trebuie sa tina legatura in permanenta cu scoala, micutii fiind ajutati la teme si de un profesor psihopedagog.
Al doilea proiect-pilot se adreseaza minorilor delincventi, cei care de multe ori s-au certat cu legea. Acum li se ofera sansa unei familii cu ajutorul careia sa se reintegreze social. Si pentru acest proiet a fost achizitionata o vila in cartierul Colentina, unde vor si mutati 12 copii, intre 12 si 17 ani, care provin din familii dezorganizate. Familia sociala care-i va adopta a fost deja aleasa, fiind vorba de Radu Marcos, cel care de cativa ani buni se ocupa de educarea lor in Centrul de plasament.
""In centrele de plasament erau mari dificultati de organizare. Practic, acum copiii vor avea o familie cu mama, tata, unchi si matusi. Trebuie sa le dam o sansa"", ne-a spus Neculai Ontanu, edilul Sectorului 2. (Monica C. Andrei)

MAMA SI TATA, LA CONCURS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.