Demersurile Jurnalului National catre primul-ministru, ministrul Justitiei si SGG si reactia acestora au fost discutate in Clubul Roman de Presa. Va prezentam integral comunicatul dat de CRP in urma acestor discutii: ""Consiliul de Onoare al Cl

Demersurile Jurnalului National catre primul-ministru, ministrul Justitiei si SGG si reactia acestora au fost discutate in Clubul Roman de Presa.

Va prezentam integral comunicatul dat de CRP in urma acestor discutii:
""Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a luat in discutie materialele publicate de ziarul Jurnalul National privind o pretinsa serie de intalniri intre premier, ministrul Justitiei si un om de afaceri.
In cadrul discutiilor s-a constatat faptul ca institutii importante ale statului roman refuza accesul la informatii privind unele activitati desfasurate la cel mai inalt nivel. Astfel, impotriva oricaror norme de transparenta, reprezentantilor Jurnalului National li s-a refuzat de Serviciul de Protectie si Paza, de Secretariatul General al Guvernului si de Cancelaria primului-ministru accesul la documentele de inregistrare a persoanelor care au intrat in cladirea Guvernului, precum si la registrele intalnirilor oficiale ale premierului.
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa solicita public institutiilor mentionate sa acorde de urgenta accesul intregii prese la registrele amintite. Activitatile la care fac referire aceste documente sunt activitati care trebuie sa se desfasoare deschis si care trebuie sa demonstreze activitatea Guvernului in beneficiul cetatenilor.
In ceea ce priveste aspectele deontologice ale materialelor publicate de Jurnalul National, Consiliul de Onoare a luat act de faptul ca reprezentantii ziarului sustin in continuare faptul ca nu au gresit. Lipsa accesului la documentele mentionate anterior a facut imposibila o pronuntare a Consiliului asupra acestui subiect in acest moment.

Consiliul de Onoare al
Clubului Roman de Presa""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.