Initial urma sa devin inginer, insa ideea de a fi nevoit sa-mi cheltuiesc energia creatoare pentru lucruri care fac traiul practic cotidian inca si mai rafinat, avand ca obiectiv un profit revoltator, era pentru mine insuportabila.
Einstein, despre sine In tinerete, fiecare persoana si eveniment ti se par unice. Cu varsta, devii mult mai constient de faptul ca se repeta evenimente asemanatoare. La batranete, se intampla mai rar sa fii incantat sau surprins, dar si sa fii dezamagit.
Einstein, despre batranete Sunt un pacifist devotat, dar nu absolut. Asta inseamna ca ma opun folosirii fortei in orice situatie, cu exceptia celei in care ma confrunt cu un dusman care urmareste distrugerea vietii ca scop in sine.
Einstein, despre pacifism Un om de succes e cel care primeste mult de la semenii lui, de regula infinit mai mult decat le daruieste el lor. Insa valoarea unui om ar trebui judecata in functie de ce da el, nu de ce poate primi.
Einstein, despre umanitate Viata omului are sens numai in masura in care poate sa innobileze si sa infrumuseteze viata oricarei fiinte vii. Viata e sacra, cu alte cuvinte e valoarea suprema, careia i se subordoneaza toate celelalte valori.
Einstein, despre viata