Ioan Mircea Pascu si-a vazut visul cu ochii: dreptul la replica i-a aparut in ziar. Cand pentru informarea corecta a cititorilor nostri l-am intrebat daca, la Eforie Sud, cazarma Brigazii din Sud-Estul Europei este sau nu construita de firma ginerelu

Ioan Mircea Pascu si-a vazut visul cu ochii: dreptul la replica i-a aparut in ziar. Cand pentru informarea corecta a cititorilor nostri l-am intrebat daca, la Eforie Sud, cazarma Brigazii din Sud-Estul Europei este sau nu construita de firma ginerelui actualului vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu-Mare Gheorghe Ciocan, cu care fostul ministru are impreuna o casa de vacanta, Ioan Mircea Pascu a zis ca ne trimite dupa publicarea articolului un drept la replica.

Dupa cum i-am promis inca de atunci, replica ii este publicata integral. La aceasta adaugam si noi intrebarile pe care Ioan Mircea Pascu nici nu a dorit sa le auda. Oricum, intrebarile au ramas tot fara raspuns.

1 De ce in timpul mandatului dumneavoastra de ministru, Biroul de Presa al MApN nu ne-a facut publice firmele care au executat lucrarile la comandamentul SEEBRIG si astfel a tinut date de interes pentru cititorii nostri ascunse, desi am insistat asupra acestor aspecte tocmai pentru a ne documenta si a nu publica doar niste indicii pe care le aveam?
2 De ce la o intalnire privata cu subsemnatul, pe vremea cand erati ministru al Apararii, ati sugerat ca aceste raspunsuri nu pot fi date pentru ca respectivele contracte sunt confidentiale si firmele castigatoare trebuie sa-si dea acordul pentru ca MApN sa le faca publice?
3 Cand mi-ati comunicat aceste lucruri, nu stiati ca lucrarile au fost facute de firma SC Lescaci Com SRL, din Negresti Oas, chiar firma patronata de ginerele lui Gheorghe Ciocan, prefectul PSD de atunci al judetului Satu-Mare, prietenul cu care aveati o casa de vacanta in constructie?
4 Cand mi-ati spus cele aratate mai sus, nu stiati ca pentru lucrarile facute la cazarma de la Eforie Sud a SEEBRIG s-au atribuit SC Lescaci Com SRL 41 de miliarde lei din bugetul MApN, in conditiile in care ati urmarit personal ridicarea edificiului, avand in vedere importanta momentului de diplomatie militara romaneasca?
5 De ce Biroul de Presa al MApN n-a mai considerat ca informatiile solicitate inca o data de noi nu sunt confidentiale dupa terminarea mandatului dumneavoastra si ne-a nominalizat firmele castigatoare?
6 De ce pentru realizarea lucrarilor la cazarma SEEBRIG de la Eforie Sud s-a ales ca procedura de atribuire a contractului selectia de oferte si nu licitatia, avand in vedere valoarea respectivului contract de un milion de euro?
7 De ce SC Lescaci Com SRL, firma ginerelui prefectului de Satu-Mare cu care aveati o vila, exista in baza de date a Directiei Administrative si Servicii, desi in perioada 2000-2004, conform Directiei Relatii Publice a MApN, nu beneficiase de contracte cu ministerul?
8 De ce la selectia de oferte au participat doar patru firme din baza de date asa de mare a Directiei Administrative si Servicii, dintre care SC Lescaci Com SRL fara sa mai fi avut contract cu MApN?
9 Nu credeti ca o astfel de coincidenta cunoscuta de catre militarii statelor partenere in SEEBRIG aduce atingere chiar activitatii Fortei Multinationale de Pace din Sud- Estul Europei?

10 Castigarea unui contract de un milion de euro in timpul mandatului dumneavoastra de ministru, de catre o firma foarte apropiata unui prieten al dumneavoastra, nu demonstreaza ca ati reprezentat un grup de interese si nu interesele contribuabilului si ale Armatei?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.